Politică

Igor Dodon: „Cei care cu două săptămâni în urmă rupeau microfoanele în Parlament, acum au urcat cu tractoarele pe scările lui”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon susține că protestele fermierilor desfășurate în centrul Capitalei sunt organizate de către liderii Partidului Acțiune și Solidaritate și cei din Platforma DA. Dodon mai spune că nu toți protestatarii sunt fermieri, dar și că protestul agricolturilor „este un protest politic”, transmite Telegraph.md

În context, Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că fermierii veniți din raioane și-au parcat tractoarele în scuarul Pieții Marii Adunări Naționale (PMAN), blocând astfel, potrivit lui, traficul în Capitală.

„Ce se dorește cu acest protest, care sunt solicitările. În primul rând trebuie să spunem cinstit, sincer că acest protest deja a devenit unul nu sub aspect de cereri economice, dau un protest cu cereri și solicitări politice, pentru că inițial dacă se cereau bani și modificări la legislație, acum se cere demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate.

Ceea ce îmi permite să confirm încă odată că în spatele acestui protest stau liderii partidului Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. O să vedem acuși care este sensul acestui protest, dar ca locuitor al municipiului Chișinău, ca cetățean al Republicii Moldova, eu cred că marea majoritate dintre dumneavoastră când vedeți ceea ce se întâmplă în centru Chișinăului, când ați fost blocați în ambuteiaje împreună cu copiii când ați mers la școală sau la grădiniță. Eu am întârziat la școală și joi și vineri din cauza acestor proteste, din cauza tractoarelor care stau în centru Chișinăului. Eu cred că lucrul acesta nu este corect. Eu cred că cei care cu două săptămâni în urmă rupeau microfoanele în Parlament, ați văzut cine a rupt Platforma DA, PAS. Acum au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului. Eu am organizat proteste, stimații oponenți politici, de multe ori, dar nu mi-am permis niciodată acest lucru, nici în interiorul Parlamentului nici în afara Parlamentului”, a declarat Dodon.

Emisiunea ”Președintele Igor Dodon răspunde” din 18 decembrie 2020

loading...

Comments are closed.