Alte știri

Igor Dodon, despre COVID-19: „Cu regret noi trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu regret noi trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus, a declarat președintele Igor Dodon, referindu-se la situația epidemiologică din țară și evoluțiile în perioada următoare, transmite Telegeaph.md, cu referire la Noi.md

Antirecorduri la acest capitol se înregistrează nu doar în Moldova, spune demnitarul, dar în toată lumea. De aceea, autoritățile se pregătesc cum să gestioneze al doilea val, care ar putea izbucni la toamnă.

„Toți sperau că al doilea val o să fie toamna, însă el a început imediat ce au fost scoase restricțiile. Toți erau conștienți de faptul că va fi al doilea val. Nu știu dacă se merită să fie restricții dure. Cred ca nu noi ucideam economia. Acum unele sectoare au început să se recupereze, de asta cred că măsurile care au fost luate pînă acum au fost corecte. Ce urmează? Nu întîmplător nu s-au scos toate restricțiile odată, una din măsuri este menținerea stării de urgență în sănătate, ne pregatim foarte intensiv de ceea ce va putea fi în toamnă.

Cu regret noi trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus”, a spus Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Menținerea stării de urgență în sănătate publică presupune menținerea restricțiilor pe mai multe dimensiuni, spune el. O altă măsură tine de dotarea spitalelor cu toate cele necesare, încurajarea financiară a medicilor.

„Majorarea salariilor la medici nu este un truc electoral, medicii noștri deja cedau. Au început să vină asistenți medicali care vor să se reangajeze. Eu nu întîmplător merg în spital în fiecare raion”, a adăugat el.

Totodată, șeful statului a precizat că orice demisie la nivelul conducerii de vîrf în acest moment ar aduce mai mult haos.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // Starea de urgență în sănătate publică este prelungită până la data de 31 august

loading...

Comments are closed.