Igor Dodon, despre evenimentele din 2 martie: “Să nu lăsăm pe nimeni să ne intoxifice societatea cu ură, violență și manipulare”

 

Președintele Igor Dodon, a venit cu un mesaj oficial în legătură cu recentele evenimente legate de data de 2 martie. 

“Memoria veteranilor noștri de război, căzuți în luptele de pe Nistru, trebuie să fie mereu la un loc de cinste în istoria țării. Aceasta e datoria autorităților statului, dar și datoria celor care au trăit nemijlocit acea perioadă grea, alături de camarazii de arme. Majoritatea veteranilor au demonstrat astăzi înțelepciune și cumpătare și au comemorat cu demnitate acel an tragic – 1992, și-au deplâns camarazii căzuți eroic în lupte și, alături de autoritățile statului, au depus flori și au vorbit cu patimă despre semnificația acelor zile, despre lecția lor pentru întreaga noastră societate.”, spune Igor Dodon, într-o postare pe facebook,

Totodată, șeful statului regretă comportamentul protestararilor din PMAN care au ajuns să deterioreze clădirea Guvernului.

“Dar, cu regret, există și forțe politice care au dorit să transforme data de 2 Martie într-o nouă zi de sânge, ură și dezbinare. Nu e prima dată când unii politicieni (acum fugari) au manipulat nevoile și supărările veteranilor, pentru a ciocni violent diferite tabere, pentru a comite acțiuni împotriva ordinii sociale, împotriva statului și a cetățenilor, în cele din urmă. În ceea ce privește protestul de astăzi, orice manifestare de acest gen trebuie să fie liberă și democratică, să se respecte legile statului și siguranța celorlalți cetățeni. Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bâtrăni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere.”, spune Dodon.

Citește și: OFICIAL // Apelul comun al președintelui, speakerului și premierului

Total
0
Shares
Total
0
Share