Igor Dodon despre Veaceslav Platon: “Platon este periculos pentru securitatea statului, însă poate aduce dovezi clare pentru învinuirea lui Plahotniuc, Candu și Șor”

Veaceslav Platon este foarte periculos pentru securitatea statului, însă procurorii trebuie să colaboreze cu el în dosarul furtului miliardului, deoarece raiderul ar cunoaște date concrete care ar face lumină în acest caz. Declarația a fost făcută astăzi de către Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Platon cu siguranță nu este un înger. Bună podoabă. Foarte abil în diverse scheme și foarte periculos pentru securitatea statului. Este clar că nu e sfânt, însă procurorul (Alexandru Stoianoglo – n.red) spune că el n-a participat la furtul miliardului. El acum este condamnat pentru furtul miliardului și este unul din martorii care poate expune tot lanțul faptelor și aduce dovezi clare pentru învinuirea lui Plahotniuc, Candu, Șor și restul. Așa dar, trebuie să colaborăm cu el în această situație sau nu? Procurorii lucrează cu el și eu cred că procedează corect. Este treaba lor. Nu mă amestec în lucrul lor. Însă, putem folosi informațiile lui, experiența lui, pentru a ne clarifica în furtul miliardului. Pe alte capete de acuzare a lui Platon trebuie să fie cercetat separat”, a declarat Dodon.

Președintele a mai spus că toate imaginile video, inclusiv cele în care figurează Platon, sunt scurse în presă de către Plahotniuc.

„Oamenii lui Plahotniuc se tem foarte mult de Platon. Eu nu-l apăr, însă el poate da dovezi exacte care trebuie folosite”, a mai declarat Dodon.

Anterior Igor Dodon a declarat că are încredere în acțiunile și afirmațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo, așa că și el consideră că Veaceslav Platon nu are nicio tangență cu furtul miliardului.

Amintim că recent procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că Veaceslav Platon, a fost condamnat ilegal, întrucât dosarul său ar fi fost falsificat în totalitate.

Deschide.MD, scria că Veaceslav Platon ar fi încercat să-și croiască punți spre judecători, așa că aceștia i-ar fi admis, deloc dezinteresat, cererile privind rejudecarea dosarului în care este învinuit de sustragerea a sute de milioane de lei din conturile companiilor „Moldasig” și „Alliance Insurance Group”.

Conform surselor redacției, fostul deputat le-ar fi plătit sume colosale magistraților de la CSJ și Curtea de Apel care i-au examinat cazul. În ianuarie a acestui an, Platon a obținut ceea ce-și dorea – casarea dosarului, așa că, potrivit unor oameni din sistemul judecătoresc, ale căror nume nu le putem dezvălui, acesta a încercat să-și „rezolve” celălalt dosar, în care este acuzat de delapidarea fondurilor din sistemul bancar, inclusiv BEM.

În cele din urmă, pe 7 mai, Curtea Supremă de Justiție a declarat ca inadmisibile recursurile avocaților lui Veaceslav Platon. Aceștia au depus, după epuizarea căilor ordinare de atac, cereri de anulare împotriva hotărârii judecătorești irevocabile.

Detalii: Eliberarea lui Platon a eșuat. Cererile avocaților, respinse de CSJ

Înainte de Revelionul 2019-2020, Veaceslav Platon a fost escortat la Procuratura Generală pentru audieri, care au durat mai bine de patru ore.

Citește și: Un reprezentant al formațiunii din Consiliul Raional Criuleni a părăsit Partidul ȘOR

Total
0
Shares
Total
0
Share