Igor Dodon dezvăluie informații despre coaliția cu PDM: Cine va fi premier și cine va conduce Parlamentul

Președintele RM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii săptămânale “Președintele răspunde” a dezvăluit detalii despre viitoarea coaliție PDM-PSRM.

Mai exact, Dodon afirmă că în situația actuală, Moldova are două scenarii: sau coaliție, pentru crearea unei majorități parlamentare, pentru că un guvern nu poate funcționa mult, fără o susținere majoritară, sau alegeri anticipate.

Alegerile anticipate, după părerea președintelui sunt o soluție proastă, pentru că necesită cheltuieli în plus, dar și nu e rezonabilă organizarea lor, ținând cont de epidemia actuală de coronavirus.

Totodată, Dodon spune că negocierile dintre PDM și PSRM sunt practic finalizate, rămânând de specificat doar pricnipiile după care va funcționa coaliția. De exemplu, unul din ele, ar fi politica externă care s-a stabilit că va fi una echilibrate, toate tratatale și realțiile, atât cu Estul, cât și cu Vestul, vor rămâne valabile.

Președintele declară că în orice circumstanță, premier va rămâne Ion Chicu, iar președinte de Parlament, Zinaida Greaceanâi, viitoarea coaliție propunând doar membrii guvernului Chicu.

Igor Dodon mai adaugă că, o potențială coaliție ar fi putut formată, din nou, între PSRM și ACUM, dar ultimii sunt categori împotriva oricăror discuții sau negocieri.

Citește și: Moțiunea îmotriva Ministrului Economiei nu a avut susținere în Parlament

Total
0
Shares
Total
0
Share