Igor Dodon explică de ce a picat Guvernul Maia Sandu: ”Ei făceau totul ca Guvernul să cadă”

Președintele Igor Dodon a acordat un interviu pentru Almanah Politic – 2019, în care a vorbit despre situația actuală din țară, dar și despre evenimentele din 2019. Potrivit șefului statului, Guvernul Sandu și-a dorit să plece și făcea totul pentru a-și atinge scopul.

„Maia Sandu singură nu şi-a mai dorit să guverneze. Cel puţin aceasta e unica concluzie ce poate fi făcută în baza acţiunilor sale din perioada ce a precedat căderea Guvernului. Nu ştiu cu ce scop, dar ei făceau totul ca Guvernul să cadă. Şi am impresia că au primit demisia Guvernului cu o oarecare uşurare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele nu exclude că Maia Sandu înțelegea că nu va face față situației în prag de iarnă și a decis să provoace căderea Guvernului: “Probabil, înţelegeau că nu au capacitatea să administreze în continuare situaţia din ţară, mai ales că intram în iarnă şi, cu gândul la rating-ul Blocului, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2020, au decis că e mai bine să plece de la guvernare.”

Guvernul Maiei Sandu a căzut în data de 12 noiembrie 2019, după ce cabinetul de miniștri a decis să modifice Legea Procuraturii prin asumare de răspundere, fără ca să se consulte cu partenerii politici. Aceste modificări îi permiteau Maiei Sandu să numească un Procuror General.

Citește: Fotografia zilei: deputata DIASPOREI europene a adormit la ședința Parlamentului

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share