Igor Dodon face aluzie la primii doi candidați care nu pot fi numiți în funcția de Procuror General

 

În cadrul unui interviu pentru portalul noi.md, președintele țării a criticat lista candidaților la funcția de Procuror General, precum și a sesizat o politizare a acestui proces.

Cred că prima sarcină a comisiei este să nu accepte niciun candidat care a avut sau are legături directe sau indirecte cu politicieni sau partide, să nu accepte pe lista scurtă candidați cu un trecut dubios sau fără o activitate practică relevantă pentru funcția de procuror general. Dacă vrem să avem cu adevărat un profesionist în fruntea Procuraturii Generale, un om care să rămână independent pe parcursul întregului mandat, trebuie din start aplicate aceste filtre și altele”, a afirmat Dodon.

Da, din păcate e vorba de ingerință politică în aceste procese, vizibilă cu ochiul liber. Oricine poate vedea că în acea listă sunt persoane care nu au ce căuta acolo, nu îndeplinesc criteriile înaintate, sunt și persoane care încearcă să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide, unii dintre ei se fac a uita de acele legături, afișate cândva public, dar eu aștept ca aceasta comisie să-și facă treaba profesionist, să administreze corect procedura de selectare și dacă va fi așa, voi sprijini cu toată deschiderea candidatul competent selectat”, a afirmat președintele țării, sesizând politizarea concursului privind identificarea candidaților pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova

În speță, comentariile critice ale președintelui duc direct spre doi candidați din lista preliminară la funcția de Procuror General, respectiv la Vladislav Gribincea și la Ștefan Gligor, care ar fi afiliați Blocului electoral ACUM și au avut poziții politice în 2018-2019.

Candidatul Vladislav Gribincea a participat activ la pretinsele proteste ale ”societății civile” din 2018, care au avut o tentă politică și în favoarea exclusivă a PPDA și PAS. Totodată, Gribincea a avut poziții politice părtinitoare și în perioada iunie-iulie curent.
Video de la eveniment:

Ce ține de candidatul Ștefan Gligor, acesta a fost văzut la mai multe evenimente cu tentă politică și ar fi făcut campanie în SUA pentru actualul deputat Dumitru Alaiba. Mai mult, Gligor a fost în deplasări peste hotarele țării cu Natalia Morari și a participat activ la mai multe întâlniri cu diaspora, acolo unde a ținut discursuri politice, inclusiv în favoarea anumitor formațiuni. Nu în ultimul rând, Gligor este director de programe în cadrul
Centrului de Politici și Reforme, organizație fondată de Dumitru Alaiba, deputat ACUM/PAS.

Sursa photo: Facebook
Stefan Gligor, candidat, alaiba, morari, natalia, politizare, procuror general, procuratura

Sursa photo: Facebook

Stefan Gligor, candidat, alaiba, morari, natalia, politizare, procuror general, procuratura

Total
0
Shares
Total
0
Share