Igor Dodon îl acuză pe Andrei Năstase de ineficiență la MAI și propune să fie schimbat

Igor Dodon a avut o întrevedere marţi, 5 noiembrie, cu deputaţii din fracţiunea PSRM. Şeful statului şi-a expus îngrijorările legate de „lipsa de eficienţă a Guvernului” Maiei Sandu şi „percepţia tot mai negativă pe care o au cetăţenii privind activitatea acestuia”, scrie Adevărul.RO

Socialiştii au anunţat că vor propune schimbări la şefia unor ministere, precizând că nu sunt satisfăcuţi de activitatea Ministerului de Interne şi a Ministerului Economiei.

Cele mai mari îngrijorări remarcate în discuţie sunt legate de deficienţele grave din sectorul economic şi social, lipsa totală de viziune şi acţiuni pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, dar şi situaţia dramatică din domeniul securităţii cetăţenilor, unde se înregistrează zilnic situaţii care pun în pericol viaţa lor. Până la această oră instituţiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situaţia, nu au reuşit să vină cu soluţii şi acţiuni concrete pentru protejarea cetăţenilor”, se spune într-un comunicat de presă emis de PSRM.
În acest sens, s-a convenit că PSRM şi Igor Dodon urmează să aibă discuţii cu Guvernul şi responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuţii cu partenerii de coaliţie, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activităţii Guvernului. „Discuţiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniştri care gestionează deficitar domeniile pe care le adiministrează”, se spune în comunicat.
 Un alt subiect discutat de preşedintele Igor Dodon cu fracţiunea PSRM a fost cel legat de reforma justiţiei.

În acelaşi timp s-au discutat problemele care au apărut în implementarea acestor reforme, elementele critice din avizul Comisiei de la Veneţia pe marginea conceptului propus de Guvern, confuzia creată în jurul concursului organizat de Ministerul Justiţiei pentru selectarea viitorului procuror general, modalitatea în care anumiţi actori politici încearcă în continuare să deturneze acest concurs, fiind deja încălcat termenul legal de 1 noiembrie, când Guvernul urma să transmită Consiliului Superior al Procurorilor lista celor 4 candidaţi, care au trecut etapa de preselecţie. Toate aceste teme reprezintă îngrijorări majore şi urmează a fi tratate cu maximă seriozitate de fracţiunea PSRM pentru a nu permite nici un fel de derapaj sau ingerinţă politică în justiţie”, se mai spune în document.

Total
0
Shares
Total
0
Share