Actual

Igor Dodon: „În același loc unde s-a aflat Filarmonica, va fi construită o nouă clădire a Filarmonicii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat luni, 28 septembrie, că până la sfârșitul săptămânii, o echipă de experți va face o evaluare a edificiului. În funcție de concluziile experților, se va decide dacă edificiul va fi demolat complet. Între timp, șefului statului anunță că există două soluții, reparația edificiului sau demolarea și construcția de la zero a acestuia, informează tv8.md

Igor Dodon, președinte: „Cred că până la sfârșitul săptămânii curente va fi efectuată expertiza pentru a lua decizia finală ce facem cu această situație. Sunt două posibile soluții: reparația edificiului care practic a ars totalmente sau demolarea și construcția de la zero. Preventiv, vom merge pe varianta a doua. Demolarea și construcția de la zero. Minsiterul Culturii balansa consultanță cu mediul artistic despre conceptul noului edificiu. Proiectul tehnic va fi până la sfârșitul anului și în același loc unde s-a aflat Filarmonica va fi construită o nouă clădire a Filarmonicii. Colectivul Filarmonicii își continuă activitatea, o parte la Palatul Național, o parte, dacă va fi necesar, la Palatul Republicii. Contul a fost deschis și vreau să mulțumesc partenerilor pentru suport pentru a cosntrui o nouă Filarmonică.”

Sursa amintește că incendiul, care a mistuit edificiul Filarmonicii Naționale, a izbucnit joi, în jurul orei 12:00. Zece autospeciale și aproape 60 de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de zece ore. Focul a fost stins în totalitate abia vineri dimineață.

Declarații de presă după ședința de lucru la președinție

loading...

Comments are closed.