Politic

Igor Dodon: În Consiliul municipal Chișinău poate fi creată majoritate între PSRM și cei de la PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

La nivel local, în 20-25 de raioane s-a convenit asupra unei înțelegeri de principiu cu privire la crearea majorității în consiliile raionale pentru alegerea președintelui de raion. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, transmite IPN.

În pofida declarațiilor, în foarte multe raioane, peste 25 dacă nu greșesc, la ziua de azi, s-a convenit asupra creării coalițiilor locale între PSRM și Blocul ACUM. Eu țin mâna pe puls, în 20 sau 25 de raioane, înțelegerea de principiu despre majorități în consiliile raionale, cu alegerea președinților sau din partea PSRM, sau din partea Blocului ACUM, deja astfel de discuții au avut loc. Eu cred că și în următoarele zile, azi sau mâine, unele ședințe vor avea loc și vor fi numiți unii președinți de raioane”, a declarat șeful statului în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune Moldova 1.

În opinia sa, acest lucru este benefic. „Eu am propus ca ceea ce este la nivel central, în Parlament, să fie și la nivel local. Atunci o să ne mișcăm repede înainte. Cuiva lucrul acesta nu-i place, încearcă să explodeze această coaliție din interior. Nu noi, repet, președintele țării, PSRM a făcut și face tot posibilul, a făcut cedări”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele țării a mai opinat că și în Consiliul municipal Chișinău „poate fi creată majoritate între Partidul Socialiștilor și cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate”.

 

loading...

Comments are closed.