Politic

Igor Dodon nu s-a prezentat luni la Procuratura Generală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, citat săptămâna trecută, nu s-a prezentat luni la Procuratura Generală. Politicianul urma să fie audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că acțiunile de urmărire planificate pentru astăzi, cu participarea lui Igor Dodon, au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. „Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt determinate de faptul deplasării domnului Igor Dodon peste hotarele Republicii Moldova, acțiune pe care dumnealui o avea planificată din timp”, a notat sursa citată.

Igor Dodon a fost citat din nou, pentru 29 decembrie, ora 11.00.

Săptămâna trecută, în ziua în care a fost citat, Igor Dodon spunea că se va prezenta la Procuratură, deși consideră această acțiune ca „o fumigenă lansată în mass-media”. „Guvernarea nu știe ce să mai inventeze pentru a distrage atenția cetățenilor de la tarife, eșecuri, prețuri mari, alegeri antidemocratice la Bălți și căderea PAS-ului în sondaje”, a comentat liderul socialist.

În septembrie 2021, Procuratura Generală anunța că a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme în procesul de import al energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari. „La începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari, echivalentul a 123 957 916 lei”. Potrivit Procuraturii, schema s-a implementat „prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării”. Igor Dodon a deținut funcția de prim-viceprim-ministru și ministru al economiei și comerțului în guvernele Tarlev II și Greceanîi.

loading...

Comments are closed.