Igor Dodon: Nu vom accepta numirea unui procuror european

igor dodon, alegeri anticipate, dodon negocieri, majoritate parlamentara, curtea constitutionala, ultimatum dodon

Președintele Igor Dodon declară că nu va fi acceptat un procuror european în fruntea Procuraturii Generale, așa cum își dorește blocul ACUM. Șeful statului spune că nu este împotrivă dacă exista persoane străine în calitate de consultanți, dar în funcțiile-cheie trebuie să se afle cetățeni ai Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în platoul postului NTV Moldova, transmite IPN.

„Noi le înțelegem poziția, înțelegem ce le-au promis electoratului, dar și noi multe am promis electoratului nostru. Noi încercăm să găsim limbaj comun. Noi nu renunțăm la programul nostru – ceea ce i-am promis electoratului, noi vom face, dar pentru aceasta am avut nevoie de majoritate parlamentară. Iată același lucru cei de dreapta trebuie să-l spună electoratului său”, a afirmat Igor Dodon.

Potrivit lui, sunt lucruri principiale pe care socialiștii nu le pot accepta în conjunctura actuală. De aceea, nu vor accepta în calitate de procuror general un cetățean străin. „Nu pentru că noi suntem împotriva specialiștilor european, ruși sau chinezi, dar dacă suntem un stat independent și dacă suntem siguri că Republica Moldova trebuie să existe ca stat, în funcțiile-cheie trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova. În caz contrar, ne transformăm într-un stat cu conducere din afară”, spune Igor Dodon.

Șeful statului spune că nu crede în faptul că această chestiune va servi drept motiv pentru zădărnicirea colaborării cu blocul ACUM.

De asemenea, Igor Dodon spune că subiectul reglementării transnistrene nu trebuie pus în discuție în actuala conjunctură. Potrivit lui, actualmente, în această privință trebuie să se meargă în continuare pe politica „pașilor mici”, însă pentru rezolvarea pe deplin a problemei transnistrene coaliția parlamentară este încă destul de „fragedă”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share