Social

Igor Dodon: Pensionarii, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii să primească un ajutor suplimentar de la stat de 2 mii de lei în perioada crizei energetice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vine cu inițiativa de a majora asistența socială pentru categoriile vulnerabile ale populației în contextul majorării tarifelor în sectorul termoenergetic. Măsura se conține în planul de acțiuni anticriză, prezentat de Dodon autorităților și care are drept scop susținerea populației, a mediului de afaceri și a economiei naționale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit lui Dodon, statul ar trebui să ofere un ajutor suplimentar în perioada rece a anului pentru pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu mulți copii și unele categorii de angajați ai statului. Dodon propune ca acestor categorii de persoane să le fie acordate o indemnizație unică în sumă de 2 mii de lei.

Criteriile pentru acordarea ajutorului ar putea fi următoarele: pensionarii și persoanele cu dizabilități cu pensii mai mici de 4 mii de lei, familiile numeroase (3 și mai mulți copii) cu venituri mai mici de 10 mii de lei și funcționarii publici cu salarii mai mici de 5 mii de lei.

Calculele arată că este vorba despre 800-850 de mii de cetățeni, dintre care aproape 650 de mii sunt pensionari și persoane cu dizabilități.

Suma necesară de 1,6-1,7 mlrd lei poate fi alocată din fondurile prevăzute în bugetul de stat pentru 2022 pentru compensarea tarifelor.

loading...

Comments are closed.