Politic

Igor Dodon – principalul favorit la alegerile prezidențiale. Sandu pierde din electorat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile prezidențiale, Igor Dodon ar obține cele mai multe voturi. Sunt datele sondajului sociologic „Vox Populi, octombrie 2020 -Situația sociopolitică din Republica Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale”, realizat și prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

Potrivit studiului, aproape 42 la sută din cetățenii deciși l-ar vota pe Igor Dodon pentru al doilea mandat de președinte al țării. Maia Sandu ar acumula 24,5 la sută din voturi, iar pe locul trei s-a clasat Andrei Năstase cu 12,2%.

În comparație cu datele aceluiași sondaj prezentat în luna septembrie, numărul susținătorilor care și-ar da voturile pentru Igor Dodon este în creștere, iar pentru Maia Sandu – în scădere. Astfel, dacă în septembrie 41,6% din respondenții deciși au declarat că îl vor vota pe Dodon, în octombrie – această cifră se ridică la 41,7%.

În schimb Maia Sandu pierde din voturi. Dacă în septembrie 26% din cetățenii deciși au declarat că o vor susține pe Sandu, în octombrie numărul votanților pentru liderul PAS ajunge la 24,5%, în scădere cu 1,5%.

Conform sondajului, datele pentru ceilalți candidați la funcția de președinte s-ar prezenta în felul următor: Andrei Năstase – 12,2%; Renato Usatîi – 8,6%; Violeta Ivanov – 6,1%; Octavian Țâcu – 2,2%; Tudor Deliu – 1,8% și Dorin Chirtoacă – 1,7%. Totodată, 0,9% din respondenți au declarat că ar susține o altă personalitate.

Ancheta sociologică s-a desfășurat, în perioada 26 septembrie – 8 octombrie, pe un eșantion de 1167 de respondenți, cu o eroare maximală de + 3,0%.

Un nou scandal între Andrei Năstase și Maia Sandu

loading...

Comments are closed.