Politică

Igor Dodon: „PSRM demonstrează că lucrează pentru oameni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon adresează mulțumiri deputaților socialiști pentru proiectele sociale promovate de aceștia, transmite Telegraph.md

În special este vorba despre proiectul de lege privind majorarea a salariilor cadrelor medicale cu 49%, înceoând cu data de 1 iulie 2021, resursele financiare pentru această majorare la peste 60 000 angajați din domeniul medicinei vo r fo alocate din fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Inițiativa în cauză, ce presupune dublarea salariilor angajaților din sistemul medical, a fost lansată anul trecut de către Igor Dodon.

Amintim că în anul 2020, declarat prin decret prezidențial „An al Lucrătorului Medical”, Dodon a lansat inițiativa de majorare cu 100% a salariilor lucrătorilor medicali – în trei etape.

– 1 septembrie, 2020 – cu 30%,

– 1 ianuarie, 2021 – cu 30%,

– 1 iulie, 2021 – cu 40%.

Sunt ferm convins de faptul că majorarea salariilor angajaților medicali trebuie să continue și în anii următori. La fel cum trebuie crescute salariile și pentru angajații din alte domenii: educație și învățământ, cultură, instituții de drept etc.” a declarat Igor Dodon.

Liderul socialist spune că PSRM a acționat mereu în interesul oamenilor și a promovat proiecte ca să îmbunătățească viața cetățenilor.

La fel, la inițiativa ex-președintelui Republicii Moldova, în luna curentă, înaintea Sărbătorilor Pascale, circa 700 000 de persoane, pensionari și alți beneficiari de plăți sociale, au primit câte 1000 de lei.

Această practică frumoasă trebuie continuată și în perioada toamnă-iarnă. Sper ca Parlamentul să adopte în a doua lectură un alt proiect al PSRM, prin care statul va achita factura la energia electrică pentru cele două luni ale perioadei de stare de urgență.

Amintesc că media pentru o factură lunară este de 214 lei, astfel că persoanele cu venituri mici, care au și un consum mic de energie electrică, ar putea simți acest suport chiar pentru câteva luni înainte.

Chiar astăzi, Parlamentul a adoptat în lectură finală un alt proiect social al socialiștilor. Astfel, participanții la lichidarea avariei de la Cernobîl imobilizați la pat vor primi îndemnizații dublate.” a mai spus Igor Dodon

Totodată, liderul PSRM a lansat și un apel către partidele parlamentare să atragă mai multă atenție proiectelor ce țin de viața social a cetățenilor.

Îndemnăm întreaga clasă politică, toate partidele parlamentare, să se concentreze pe proiecte așteptate de oameni. Cetățenii doresc de la demnitari să le facă viața mai bună, dar nu polemici sterile despre alegeri la nesfârșit.” a încheiat Dodon.

Citește și: FOTO – VIDEO // Țopa i-a prezentat Maiei Sandu un tablou personalizat

loading...

Comments are closed.