Alte știri

Igor Dodon: ”Salariile în medicină și educație trebuie majorate esențial”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că salariile în medicină și educație trebuie să fie majorate esențial. Liderul socialiștilor a reiterat că imediat ce va fi ales noul Parlament, proiectul PSRM de majorare cu încă 40% a salariilor în sănătate va fi propus spre aprobare, informează Primul.md

”Cred că minim în două sectoare bugetare: sănătatea și educația, trebuie să majorăm esențial salariile. Educația este viitorul țării. Medicina este sănătatea națiunii. Aici trebuie să fie salarii pe merit”, a declarat Dodon.

Amintim, lefurile din sistemul medical urmau să se majoreze din 01 iulie, însă din cauza că președintele Maia Sandu a dizolvat Parlamentul, proiectul nu a putut fi votat în lectură a doua.

Președintele Igor Dodon a inițiat în 2020 dublarea salariile angajaților din sănătate. Creșterea urma să se producă în trei etape. Primele două majorări, cu câte 30 la sută, au avut loc la 01 septembrie 2020 și la 01 ianuarie 2021. Ultima urma să aibă loc la 01 iulie 2021 și prevedea creșterea salariilor cu 40 de procente.

Citește și: Igor Dodon se declară împotriva majorării taxelor locale

loading...

Comments are closed.