Social

Igor Dodon: „Sărbătorile în acest an vom fi nevoiți să le petrecem în solidaritate și rugăciune, dar din locul în care ne aflăm fiecare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a vorbit despre sărbătorile de Paști în contextul situației epidemiologice actuale, relatează Telegraph.md

Președintele a subliniat importanța acestor sărbători pentru poporul nostru, dar a menționat că anul acesta va trebui să le petrecem în așa mod, încât să nu punem în pericol sănătatea noastră și a apopiaților

„Sărbătorile în acest an vom fi nevoiți să le petrecem în solidaritate și rugăciune, dar din locul în care ne aflăm fiecare, fără a ne pune în pericol propria sănătate și viața noastră și a apropiaților noștri. În aceste sărbători ”a fi bun„ va însemna a-i proteja pe cei de lângă noi, a sta acum la distanță pentru ca într-o perioadă cât mai scurtă de timp să putem fi din nou împreună, sănătoși și cu toții. O sa avem Sărbătorile de Paște și în anii următori, vom putea fi din nou împreună și să ne bucurăm împreună de aceste sărbători. În acest an este vital pentru sănătatea fiecăruia dintre voi, să acceptați situația care este în toată lumea, nu putem schimba nimic, trebuie să manifestăm înțelegere și să ne protejăm unii pe alții.”, a declarat Igor Dodon.

Președintele va avea în zilele următoare o discuție cu conducătorii Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove pentru pentru a stabili modul în care cetățenii să aibă parte de Sfintele Sărbători de Paști fără a supune riscului sănătatea lor și a celor din jur.

De asemenea, Igor Dodon îndeamnă cetățenii din diasporă să amâne călătoriile în țară cu ocazia sărbătorilor de Paști, pentru a nu supune riscului persoanele apropiate.

„În situația de acum, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru apropiații voștri este să-i protejați, să vă asigurați că nu îi supuneți riscului de a fi contaminați, mai ales pe cei mai în vârstă. Apelul meu este să încercați să evitați deplasările spre Patrie cu ocazia acestor sărbători. Chiar dacă veniți nu le veți putea petrece așa cum trebuie pentru că va fi necesar să stați două săptămâni în izolare, nu puteți să vă apropiați de familiile voastre deoarece există riscul să-i contaminați și apoi să-i aveți pe conștiință pe cei dragi. În aceste condiții apelez la înțelegerea și solidaritatea voastră, stați acolo unde sunteți până trecem acest vârf critic în care intrăm zilele următoare.”, a comunicat șeful statului.

Citește și: A demarat procesul de testate a medicilor: Câți au fost testați și care este numărul celor infectați

 

loading...

Comments are closed.