Politic

Igor Dodon și Maia Sandu comentează decizia SUA de a-l sancționa pe Vlad Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu, au comentat decizia autorităților din SUA de ai aplica sancțiuni personale lui Vlad Plahotniuc. 

Igor Dodon a mulțumit partenerilor Republicii Moldova de peste ocean pentru sancțiunile impuse lui Plahotniuc. Șeful statului a declarat pentru agenția de presă TASS că acest pas făcut de SUA este benefic și a fost așteptat de cetățenii Republicii Moldova.

„Sancțiunile împotriva oligarhului care a fugit din țară este un semnal bun și așteptat și le suntem recunoscători partenerilor occidentali pentru acest lucru. Personal am solicitat în repetate rânduri aceste lucru, inclusiv direct Statelor Unite ale Americii.”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai amintit că această problemă a fost discutată în detalii și după ședința Consiliului de Securitate de la sfârșitul anului trecut.

Dodon a mai subliniat că această decizie va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea luptei împotriva corupției și a moștenirii lăsate actualei guvernări de fostul regim oligarhic.

De cealaltă parte, lidera PAS, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de Facebook că decizia SUA de a-l sancționa pe Plahotniuc ar fi un merit al ei. La fel, Maia Sandu a ales să-și atace și fostul partener de Guvernare, scriind că Dodon ar încerca să preia sistemul creat de Plahotniuc.

„SUA au impus sancțiuni personale împotriva lui Plahotniuc și a familiei sale. Mulțumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre. Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte – mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți.”,  se spune în mesajul liderei PAS. 

Telegraph.md amintește că Maia Sandu a fost Prim-ministru al Republicii Moldova, fiind susținută politic de Igor Dodon și PSRM, după ce Vlad Plahotniuc a plecat din țară. Alianța dintre PSRM, PAS și Platforma DA a durat aproximativ jumătate de an, Guvernul Sandu fiind demis după ce Maia Sandu în calitate de Prim-ministru a venit cu o asumare de răspundere în fața Parlamentului. Mai mulți formatori de opinie au declarat atunci că prin respectiva asumare de răspundere, lidera PAS încerca să obțină controlul asupra Procuraturii Generale.

Citește și: Regretele Ingăi Grigoriu: „Când era la Guvernare, PAS nu consulta Platforma DA într-un mod serios. Regret că am tăcut”

loading...

Comments are closed.