Social

Igor Dodon: Situația ce ține de asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu conducătorii Asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova, informează Telegraph.md

La întâlnire au participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Raileanu, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe subiecte ce țin de asigurarea țării cu produse alimentare și s-a constatat că situația ce ține de asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă.

„Am subliniat faptul că aceasta este o componentă indispensabilă a sistemului de securitate națională, mai ales în condițiile crizei provocate de pandemie, din care motiv conducerea de vîrf a țării acordă o atenție prioritară acestui subiect.”, a afirmat Igor Dodon.

De asemenea, a fost pusă în evidență importanța asigurării unui proces de producție neîntrerupt și a continuării exporturilor și importurilor de mărfuri necesare, au fost analizate obstacolele care ar pute apărea, precum și căile de depășire a acestora, inclusiv prin organizarea unor negocieri cu partenerii externi.

„În altă ordine de idei, s-a menționat faptul că anul agricol curent este dificil din cauza toamnei secetoase din 2019, a iernii, care a fost fără zăpadă, dar și a unei posibile secete. În context, am asigurat producătorii agricoli de faptul că prețurile la energia electrică în curînd vor fi micșorate, astfel acest factor nu va putea influența negativ asupra formării prețurilor și a procesului de producție.” a declarat șeful statului.

În cursul ședinței, au fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerțului online, inclusiv pentru produsele agricole, ceea ce va conduce nu doar la susținerea producătorului agricol, dar și la creșterea nivelului de dezvoltare tehnologică a economiei naționale.

Citește și: BEI va acorda 75 milioane de euro pentru implementarea Proiectului „Eficiență energetică în Republica Moldova”

loading...

Comments are closed.