Politic

Igor Dodon spune ce se va întâmpla cu R.Moldova în cazul unei „invazii din partea României”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cazul unei invazii din partea României, va urma un război, care nu va fi în interesul Republicii Moldova. Astfel fostul președinte al țării, Igor Dodon, a comentat declarația ex-ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, care a spus că dacă Rusia va începe atacul asupra Ucrainei, trupele române, la invitația Guvernului sau Președintelui Maia Sandu, trebuie să ia sub apărare teritoriul fostei Basarabii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Asta înseamnă invazia unui stat independent ca Republica Moldova. Astfel de declarații nu se fac întâmplător, probabil sunt indicații. Cei care se gândesc la astfel de planuri, trebuie să țină cont de niște elemente. Noi avem Găgăuzia și în lege cu privire la statutul Găgăuziei este stipulat că dacă Republica Moldova își pierde statalitatea, atunci Găgăuzia are dreptul la autodeterminare. Acum luați și alte raioane din nord, care tot nu vor accepta. Să faci astfel de declarații înseamnă că tu chemi la război, care va fi unul nu în interesul Republicii Moldova”, a comentat Igor Dodon.

Totodată, președintele de onoare al PSRM a precizat că Republica Moldova este un stat neutru și trebuie să își păstreze acest statut.

„Noi vedem că NATO își arată mușchii alături, în România, vedem ce se întâmplă în Ucraina. Situația este foarte tensionată. Cu atât mai mult în această situație noi, moldovenii, o țară neutră, nu trebuie să facem jocul cuiva. Cei mari dacă luptă, să lupte, dar noi să nu ne băgăm. Cu regret se pare că actuala conducere merge pe altă abordare, vrea să fie de partea Occidentului în lupta cu Rusia. Asta va duce la pierderi mari pentru Republica Moldova”, a mai spus Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.