Igor Dodon: sunt 5 scenarii după aceste alegeri în Parlamentul Republicii Moldova!

Un lider de partid sesizează CEC-ul, PSRM încalcă în mod grosolan prevederile Codului Electoral, președintele Partidului Regiunilor din Moldova Alexandr Kalinin, igor dodon comisia electorala centrala, alina rusu cec, alegeri moldova 2019 socialistii 

În calitate de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon susține că pur și simplu este obligat să susțină orice alianță, dacă partidele vor ajunge la un punct comun. În viziunea sa sunt sunt cinci scenarii de după aceste alegeri în Parlament:

1. PDM + ACUM
2. PSRM + ACUM
3. PSRM + PDM
4. PDM + Partidul ȘOR + deputați din PSRM și ACUM
5. Alegeri anticipate.
 
Totodată, Dodon a precizat că PSRM nu va face o coaliție cu Șor. „Sunt patru partide. Trei se înțeleg, fac coaliție și îmi spun mie. Dacă se va încerca cumpărarea deputaților, eu nu voi semna decretul”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii Главный вопрос.
 
Întrebat cum vor proceda socialiștii dacă PDM le va propune să formeze o coaliție, Dodon a răspuns: „Eu, ca președinte, voi accepta orice coaliție. Dar din analizele pe care le-am făcut, nu văd o coaliție. Nu cred că vor găsi un numitor comun. Ei decid. Nu vreau să mă implic în negocieri”, a conchis Igor Dodon.
Total
0
Shares
Total
0
Share