Actual

Igor Dodon trage alarma: Creditul de la ruși ne-ar ajuta să plătim salariile și pensiile. Ceea ce a venit de la FMI nu este suficient

Pinterest LinkedIn Tumblr

Va fi sau nu anulat Acordul de credit cu Federația Rusă, vom afla abea marți, după ședința CCM. Cert este însă că acest credit este ca un colac de salvare pentru țara noastră în aceste momente dificile. Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, opoziția se bucură când le reușește să destabilizeze situația, dar bani pentru salarii și pensii în țară nu-s, dacă nu vom apela la ajutorul celor care se oferă să ne susțină în aceste momente grele.

Fiind rugat să comenteze afirmațiile opoziției, care au fost vociferate de mai mulți politicieni, inclusiv și de către Maia Sandu, precum că acest credit vine ca un sport electoral pentru instituția prezidențială, mai ales că despre credit se discuta de mai mult timp dar el vine anume în acest an care este electoral, Igor Dodon a ținut să spună că opoziția nu este deranjată de credit, ci anume de faptul că el vine din Rusia. Mai mult, președintele statului este de părerea că opoziția își dorea să destabilizeze situația în țară, iar când conducerea țării a găsit o soluție, ei se arată indignați și vin cu diferite speculații.

„Nu are nimic una cu alta. Noi avem nevoie de aceste resurse pentru a face investiții în economie. Cei care încearcă să speculeze cu aceste subiecte, pe dânșii îi deranjează nu că vine creditul, dar că creditul vine de la ruși. Opoziția spera că noi nu vom obține suport din afara țării, afirmând că noi suntem blocați pe extern, dar noi am obținut sprijin și din est și din vest, astfel pentru opoziție asta e o problemă. Pentru ei cu cât mai rău e în țară cu atât mai bine e. Ei sperau că dacă nu vor fi bani nu vor fi salarii și nici pensii și atunci ei vor putea să destabilizeze situația și să provoace poate chiar și alegeri anticipate” a spus șeful statului în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV Moldova.

La întrebarea de ce era atât de important pentru țara noastră să ia acest credit din Rusia în timp ce au venit bani de la FMI și UE vorbește despre un suport de sute de milioane care urmează să ajungă în Republica Moldova

„Dacă nu venea creditul din Rusia nu venea nici de la ceilalți. Partenerii ruși au fost primii care au fost gata să ne ajute. Acesta a fost ceea ce ia deblocat și pe alții. Ceea ce a venit de la FMI este bine dar nu suficient. Ceea ce propune UE, la fel este bine, dar noi peste două săptămâni trebuie să achităm salariile și pensiile, dar noi suntem în criză economică. Eu vreau ca cetățenii să știe, noi nu avem rezerve, și ca și întreaga lume, suntem în criză economică și suportul din partea Federației Ruse chiar era unul necesar,” a menționat președintele Igor Dodon.

loading...

Comments are closed.