Actualitate

Igor Dodon va participa, săptămâna viitoare, la ședința online a Consiliului Suprem al Uniunii Euroasiatice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon va participa, săptămâna viitoare, la ședința online a Consiliului Suprem al Uniunii Euroasiatice, unde Republica Moldova are statut de observator.

Șeful statului a anunțat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că această conferință video va avea loc în ziua de 19 mai, la Minsk.

Igor Dodon a declarat că a vrut să meargă personal la Minsk, unde a fost invitat de omologul său Alexandr Lukașenko pentru a participa la mai multe evenimente, însă ministrul moldovean al Sănătății l-a atenționat că, la întoarcerea în țară, va fi obligat să stea 14 zile în carantină, în caz contrar va fi penalizat.

”Domnul Lukașenko m-a invitat separat să merg la el în vizită de lucru. Acolo a fost construit, la inițiativa președintelui Republicii Moldova, monumentul dedicat lui Ion Soltîs și noi trebuie să-l inaugurăm. Chiar vroiam să merg duminică în vizită de lucru la Minsk. Am discutat cu ministrul Dumbrăveanu dacă plec, când revin, trebuie să stau în carantină sau este excepție? Doamna ministru mi-a zis că nu este nicio excepție”, a spus președintele.

În mai 2018, Republica Moldova a primit statut de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Statutul a fost acordat la propunerea președintelui rus, Vladimir Putin și a fost susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE.

Citește și: Ion Chicu: Decizia Guvernului Republicii Moldova de a anula examenele de absolvire a ciclului gimnazial și liceal a fost una dintre cele mai dificile decizii

loading...

Comments are closed.