Economic

Igor Dodon vine cu inițiativa de a înăspri controlul statului asupra formării prețurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Asociației Obștești Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă, Igor Dodon, vine cu inițiativa de a înăspri controlul statului asupra formării prețurilor. Propunerea se conține în planul de măsuri anticriză, prezentat de Dodon autorităților țării.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Dodon amintește că mai multe state, cum ar fi Ungaria, Ucraina, Rusia, Bulgaria, au anunțat deja că au înăsprit politica de reglementare a prețurilor și au extins lista produselor prețul cărora este supus controlului. Potrivit fostului președinte al țării și Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, ar trebui să abordeze de urgentă această problemă.

”Este necesar de întocmit o listă a produselor de primă necesitate care fac obiectul unei reglementări mai stricte din partea statului, de examinat lanțul de formare a prețurilor și de intervenit în cazul în care sunt depistate nereguli. Este posibil ca în unele cazuri să nu existe justificări economice pentru creșterea prețurilor, acest lucru fiind rezultatul unor acțiuni speculative sau a unor înțelegeri de cartel. În aceste cazuri, guvernul ar trebui să intervină pentru a face ordine”, spune Dodon.

Președintele Asociației Obștești Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă susține că în cazul în care există factori obiectivi pentru creșterea prețurilor, Guvernul poate ajuta agenții economici prin scutiri temporare de taxe, iar brutăriilor, din rezerva de stat, ar putea fi acordată făină pentru a reduce prețul la produsele de panificație.

Pentru implementarea acestor măsuri nu sunt necesare resurse bugetare suplimentare.

loading...

Comments are closed.