Alte știri

Igor Dodon: „Voi acorda o atenție deosebită dinamizării relațiilor cu vecinii noștri cei mai apropiați – România și Ucraina”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Voi acorda o atenție deosebită dinamizării relațiilor cu vecinii noștri cei mai apropiați – România și Ucraina. Vom continua dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate și de cooperare cu aceste țări în domeniul politic, economic, cultural, precum și în cel al securității regionale”, notează Igor Dodon în programul său electoral, transmite Telegraph.md, cu referire la Timpul.md

De asemenea, actualul Preşedinte pledează pentru consolidarea și extinderea legăturilor cu cei mai mari parteneri internaționali de dezvoltare în interesul Republicii Moldova, menţionând în acest context SUA, China şi Turcia.

Un alt obiectiv al lui Igor Dodon este continuarea cooperării cu succes cu Federaţia Rusă. „Rusia este partenerul strategic principal al Republicii Moldova. Vom continua să restabilim și să dezvoltăm relațiile de prietenie cu Rusia, așa cum am procedat chiar din primele luni ale mandatului meu de Președinte. Nu voi admite alinierea Moldovei la sancțiunile antiruse. Vom obține extinderea numărului de întreprinderi din Moldova, pentru care va fi deschis accesul pe piața rusă, creșterea numărului de locuri bugetare pentru studenții din Moldova în instituțiile universitare din Rusia. Vom continua practica de organizare a forumurilor economice moldo-ruse și atragerea investițiilor ruse în economia Moldovei”, se spune în programul său electoral.

Pavel Filip: „PDM revine şi e gata să joacă din nou rolul important pe care l-a avut tot timpul în politica din Republica Moldova”

loading...

Comments are closed.