Igor Grosu a avut o discuție cu membrii Grupului de lucru al Consiliului Uniunii Europene pentru Europa de Est și Asia Centrală

 

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru al Consiliului Uniunii Europene pentru Europa de Est și Asia Centrală (COEST).

Șeful legislativului a menționat că Republica Moldova a trecut la o nouă etapă în relația cu Uniunea Europeană, după deschiderea negocierilor, și face tot posibilul pentru a avansa pe toate capitolele de negociere. Discuțiile cu oficialii europeni au vizat acțiunile și progresul înregistrat în evaluarea judecătorilor și procurorilor, pentru a asigura un sistem judiciar corect, dar și pe măsurile de combatere a corupției și deoligarhizare.

Președintele Parlamentului a remarcat că Uniunea Europeană este mai deschisă ca niciodată să ajute cetățenii Republicii Moldova, iar țara noastră trebuie să folosească această deschidere pentru a construi un stat cu adevărat european. „Procesul de aderare la UE înseamnă, în primul rând, dezvoltarea țării pe toate domeniile-cheie. Pas cu pas trecem de la statutul de vecin al UE la viitor membru al marii familii europene. Mă bucur că avem aprecierea și încurajarea instituțiilor UE”, a menționat Igor Grosu în cadrul discuțiilor.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share