Politică

Igor Grosu a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Dmitri Razumkov

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut astăzi, o discuție telefonică cu Dmitri Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei, transmite Telegraph.md

În cadrul convorbirii a fost discutată cooperarea bilaterală pe dimensiunea parlamentară. Pentru o mai bună colaborare oficialii au convenit să efectueze un schimb de vizite în cel mai apropiat timp.

”Avem multe probleme similare ce trebuie soluționate, dar totodată şi mai multe oportunităţi şi capacităţi de cooperare”, a menționat în context speakerul Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a subliniat faptul că în curând, atât ţara noastră, cât și Ucraina vor aniversa 30 de ani de la independență. Cu această ocazie Igor Grosu a transmis cele mai calde felicitări omologului său ucrainean, dându-i asigurări că pentru Republica Moldova, Ucraina a fost şi va rămâne un bun vecin şi un partener credibil.

”Din păcate, ambele țări au parte de probleme comune: sărăcia, corupția și conflicte regionale nestinse”, a subliniat Igor Grosu, asigurându-l pe Dmitri Razumkov că Republica Moldova respectă integritatea teritorială a Ucrainei și pledează pentru pace și liniște în regiune.

La final, Igor Grosu și Dmitri Razumkov au convenit să intensifice eforturile de cooperare și să facă tot posibilul ca cetățenii din ambele țări să aibă parte de siguranţă şi un trai mai bun.

Citește și: Inga Grigoriu reiterează solicitarea sa cu privire la investigarea acțiunilor procurorului general, Alexandr Stoianoglo

loading...

Comments are closed.