Igor Grosu a mințit, când a spus că nu a primit o scrisoare din partea directorului general al Uniunii Europene de Radiodifuziune

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mințit, atunci când a spus că nu a primit scrisoarea directorului general al Uniunii Europene de Radiodifuziune, în care este criticată propunerea PAS de a modifica Codul serviciilor media audiovizuale din țara noastră. O dovadă în acest sens a fost prezentată de către deputatul socialist Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

“Minciuna groasă are picioare scurte. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mințit astăzi forul legislativ, când a declarat senin că nu a primit nicio scrisoare din partea directorului general al Uniunii Europene de Radiodifuziune cu privire la poziția acestei structuri asupra inițiativei de modificare a Codului Serviciului Media Audiovizuale. Știm nu doar că a primit scrisoarea, ci și ora exactă – 18:04. A primit-o și președintele comisiei de specialitate, dar nu i-a informat pe membrii comisiei și nici nu i-a convocat pentru a o pune în discuție. Până la ședința în plen de la ora 11:00 a avut timp berechet. Constatăm însă că așa-zisa guvernare proeuropeană nu mai ține cont de poziția partenerilor din Occident…”, a scris Răileanu.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a publicat și un screenshot din care se vede că Igor Grosu a primit scrisoarea.

Precizăm că directorul general al Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), Noel Curran, a expediat o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, cu referire la proiectul de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. În document este menționat faptul că Uniunea își exprimă îngrijorarea cu privire la inițiativa PAS, care are potenţialul de a duce la subordonarea politică a organelor de conducere şi supraveghere ale TRM şi amestec direct în politica sa editorială.

“De asemenea, suntem preocupați de timpul excepțional de scurt prevăzut pentru dezbaterea publică a acestor schimbări importante aduse cadrului legal şi aparenta lipsă a unei consultări potrivite”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoarea directorului general al Uniunii Europene de Radiodifuziune by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares
Total
0
Share