Igor Grosu afirmă că până la sfârșitul acestui an, Republica Moldova are șansa să deschidă negocierile de aderare la UE

Republica Moldova are toate șansele să obțină un rezultat pozitiv și să deschidă negocierile de aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu la TVR Moldova, scrie Radiomoldova.md

Potrivit oficialului, dintre cele nouă condiționalități ale Comisiei Europene, unele au fost realizate, altele sunt în proces de implementare.

„Eu cred în șansa noastră pentru că demonstrat că suntem europeni, nu doar prin vorbe, dar și prin fapte, am demonstrat că suntem sincer în ceea ce facem, lucru pe care-l auzim din parte partenerilor noștri. Nu sunt motive de a ne relaxa, trebuie să ținem ritmul, să continuăm, să implementăm ceea ce ne-am propus. Toamna aceasta va avea două semnificații, deschiderea negocierilor și exercițiul electoral care are o conexiune cu cele nouă recomandări, că am votat un nou Cod electoral”, a menționat Igor Grosu.

În prezent, Republica Moldova se află în așteptarea evaluării de către Comisia Europeană a îndeplinirii celor nouă condiționalități prevăzute în Avizul de acordare a statutului de țară candidată pentru aderare la blocul comunitar. Reuniunea Comisiei Europene se va întruni în luna octombrie, iar Consiliul European – în luna decembrie. Atunci va fi anunțată decizia finală, care ar putea să însemne lansarea negocierilor pentru aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share