Igor Grosu, mesaj de Ziua fluviului Nistru: „Este de datoria noastră să-l păstrăm curat și bogat”

În fiecare an, în ultima duminică a lunii mai este Ziua Nistrului. În acest an sărbătoarea se va desfășura sub sloganul „Râul care ne unește” și prevede mai multe evenimente la care sunt invitați toți dorii, informează Ministerul Mediului, scrie Moldova1.md

În acest context, șeful Legislativului, Igor Grosu, invită cetățenii la responsabilitate. „Cu toții știm cât de important este Nistrul pentru Republica Moldova și este de datoria noastră să-l păstrăm curat și bogat. Îi îndemn pe toți cei care locuiesc în bazinul râului Nistru să fie mai responsabili cu deșeurile și deversările necontrolate, să strângă gunoiul, pentru că este locul de unde ne alimentăm cu apă”, a declarat Igor Grosu în debutul ședinței Parlamentului, de joi.

Resursele de apă ale bazinului Nistru în limitele teritoriului Republicii Moldova sunt evaluate la 10 700 mil. m3, din acest volum, mai puțin de 30% se formează pe teritoriul țării. Astfel, Nistrul alimentează cu apă potabilă circa 80% din populația țării și 99% din populația mun. Chișinău.

Fluviul Nistru prezintă o importanță considerabilă din punct de vedere transfrontalier, fapt confirmat prin Convenția de la Helsinki privind protecția și utilizarea cursurilor de apă transfrontaliere și a lacurilor internaționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share