Igor Grosu o acuză pe Veronica Dragalin de promovarea unor falsuri

La 26 iulie 2023, a fost înregistrat un amendament la proiectul de lege nr. 197 din 21 iunie 2023, care urmează a fi votat în Parlament în a doua lectură, la 31 iulie 2023.

Valeriu Pașa, mesaj pentru PAS: “Opriți-o pe urmașa lui Serioja Sîrbu și nu călcați în picioare votul cetățenilor!”

Acest amendament propune o schimbare fundamentală în competența și funcționalitatea Procuraturii Anticorupție. Dacă va fi votat de deputați, această schimbare legislativă va trimite aproximativ 500 de cazuri de corupție din gestiunea Procuraturii Anticorupție la alte procuraturi, unde procurorii (care nu vor trece procedura de vetting), nu au pregătirea și experiența necesară pentru instrumentarea acestor cazuri și, ar încărca acești procurori care deja au responsabilitatea de a instrumenta dosare de importanță, inclusiv omor, viol, tâlhării și altele.

Procuratura Anticorupție critică amendamentul Olesei Stamate

“În loc să fie fortificată Procuratura Anticorupție, această instituție va deveni irelevantă cu doar 100 de cazuri în gestiune, comparativ cu peste 3000 de cazuri în gestiune la cealaltă procuratură specializată, PCCOCS. Astfel de schimbare legislativă majoră merită consultări publice, avize oficiale de la toate instituțiile afectate. Aceste principii nu au fost respectate, iar amendamentul încalcă tehnica legislativă”, a transmis Procuratura Anticorupție, instituție condusă de către Veronica Dragalin.

Pe de altă parte, Igor Grosu susține că aceste acuzații sunt niște falsuri.

“Reforma justiției și consolidarea instituțiilor responsabile de combatere a corupției este și va rămâne o prioritate a guvernării.

Amendamentele la proiectul nr. 197 din 21.06.2023 care vizează Codul de Procedură Penală și Codul Contravențional vin să consolideze capacitatea Procuraturii Anticorupție și să concentreze eforturile acestei instituții pe dosarele de corupție mare. La rândul său, Centrul Național Anticorupție se va concentra, cu ajutorul procuraturilor teritoriale, pe investigarea cazurilor de corupție mică.

Falsurile și interpretările tendențioase nu ajută la reformarea justiției și consolidarea acestor instituții. Obiectivul principal este de a capacita Procuratura Anticorupție cu resursele umane și financiare necesare”, a declarat Grosu.

Total
0
Shares
Total
0
Share