Actual

IGPF dezminte pretinsa tăinuire a unui incident la frontiera moldo-ucraineană

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la pretinsa tăinuire a unui incident la frontiera moldo-ucraineană, Poliția de Frontieră comunică următoarele:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Incidentul care s-a produs la frontiera de stat, a fost raportat imediat conducerii ierarhic superioare și s-au întreprins măsurile de examinare a circumstanțelor de fapt și de drept.

Informațiile publicate, nicidecum nu prezintă realitatea celor întâmplate recent în zona de responsabilitate a unui sector al Poliției de Frontieră, din contra au fost făcute publice probe din cadrul unei cauze penale. Până în prezent, în cadrul acesteia sunt cercetate acțiunile comise și se efectuează acțiuni de urmărire penală, despre rezultatul căreia vom reveni ulterior.

Totodată, dezmințim faptul că polițiștii de frontieră ar fi fost în cârdășie cu „contrabandiștii” și ar fi facilitat desfășurarea acestor activități ilegale în zona de frontieră.

Nu excludem că informațiile apărute în public, au fost prezentate de către persoane care anterior au organizat și desfășurat activități ilegale în zona de frontieră și care, la moment, sunt deranjate de acțiunile întreprinse de către Poliția de Frontieră, pe dimensiunea contracarării criminalității transfrontaliere în zona de nord a țării.

În pofida oricăror insinuări, reiterăm că acțiunile polițiștilor de frontieră, inclusiv a celor cu funcții de conducere în cadrul instituției, nu se realizează în baza indicațiilor, ci doar în baza cadrului legislativ, care reglementează activitatea de serviciu pentru asigurarea securității frontierei de stat.

Poliția de Frontieră își reconfirmă poziția de apărare a intereselor țării și a cetățenilor RM, prin garantarea liniștii și ordinii la hotarele statului Republica Moldova.

La fel, Poliția de Frontieră se adresează către cetățenii care dispun de informații despre pretinse ilegalități, să ne sesizeze pe noi sau instituțiile competente pentru luarea deciziilor legale ce se impun.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.