Actual

IGPF și SIS își extind cooperarea în domeniul securității naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate au semnat un acord de colaborarea ce prevede formarea profesională inițială şi continuă în domeniul securității naționale.

Documentul a fost semnat astăzi, 17 noiembrie, de către Rosian VASILOI, șeful IGPF al MAI și Alexandr ESAULENCO, director al SIS.

Acordul reprezintă un instrument eficient de cooperare, prin stabilirea unor mecanisme sigure şi viabile de interacţiune, reieşind din interesul reciproc de dezvoltare a capacităților instituționale în domeniul securității naționale și, în particular, al securității statului.

Cursurile vor cuprinde un spectru larg de subiecte, precum: aspectele fundamentale ale securității, sistemul național de securitate, riscurile, vulnerabilitățile și managementul crizelor de securitate, activitatea specială de investigații, analiza informațiilor, protecția secretului de stat ș.a.

În cadrul întrevederii, conducătorii celor două instituții au făcut schimb de opinii pe subiecte de actualitate pe palierul asigurării securităţii statului, fiind reiterată dorința comună de consolidare a bunelor relații dintre entități. La fel, au fost evocate o serie de domenii cu potențial de dezvoltare, precum și de aprofundare a dialogului și diversificare a cooperării.

loading...

Comments are closed.