Actual

IGSU atenționează oamenii asupra respectării restricțiilor CNSP

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul riscului sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2, potențialului sporit de transmitere al tulpinii Omicron, creșterii numărului de cazuri confirmate în ultimele zile Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI se adresează cu îndemnul către cetățenii Republicii Moldova să respecte strict recomandările medicilor și regulile de protecție personală pentru minimalizarea riscului de infectare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, oamenii sunt rugați să poarte măști de protecție în locuri publice închise printre care centrele comerciale, transportul public, instituții publice cu menire medicală și socială.

Totodată, oamenii sunt îndemnați să evite contactele directe cu persoanele care manifestă simptomele de gripă sau răceală și să păstreze distanța socială de cel puțin un metru cu alte persoane, mai ales în locuri publice aglomerate.

Pentru evitarea răspândirii infectării cu coronavirus, precum și tulpinile acestuia, cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie responsabili și să respecte cu strictețe toate restricțiile stabilite de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică.

De asemenea, în contextul majorării numărului de infectări și riscul sporit de infectare cu tulpina Omicron luând în considerație capacitățile de internare limitate ale sistemului de sănătate, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor și femeilor însărcinate. Maturii sunt îndemnați să verifice permanent starea de sănătate a copiilor, iar femeile însărcinate sunt atenționate să respecte cu prudența maximă toate regulile de protecție anti-COVID-19.

Conform IGSU, angajații instituției au întreprins mai multe acțiuni pentru informarea cetățenilor, dar și prevenirea infectării acestora cu virusul Sars Cov 2.

Salvatorii au activat în corturile instalate pe lângă Centrele Medicilor de Familie din municipiul Chișinău, unde oamenii au avut posibilitatea să se testeze la indicația medicilor. În total în capitală, zilnic au funcționat 16 corturi anti COVID în suportul sistemului medical.

În contextul informării cetățenilor despre riscurile pandemiei, echipele mobile ale salvatorilor cu autospecialele de intervenție au difuzat mesaje audio în preajma Pieței Centrale din capitală, unde fluxul de oameni a fost sporit, dar și în localitățile din raioanele țării.

IGSU continuă zilnic măsurile de prevenire anti-COVID-19 în susținerea sistemului medical din Republica Moldova, dar și informarea populației despre necesitatea vaccinării și respectării tuturor normelor medico-sanitare și restricțiilor aprobate de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică.

loading...

Comments are closed.