Ilan Șor a demontat blogul Maiei Sandu în presa americană: “Ea minte despre copilăria sa, pe care a numit-o în mod repetat fericită”

Ilan Șor a criticat articolul președintelui moldovean în Wall Street Journal. În opinia sa, Sandu încearcă să inducă frica față Rusia și să-i priveze pe cetățenii noștri de speranța redresării economice fără ajutorul și sfaturile americane.

“Ea minte despre copilăria sa, pe care a numit-o în mod repetat fericită. Iar cuvântul “sărăcie” era necunoscut pentru elevii sovietici din Moldova în anii 1970. Sub conducerea însăși a lui Sandu, un sfert din populația țării noastre trăiește în sărăcie. Și tocmai în Moldova sovietică a fost educată și și-a făcut drum spre popor. Este un adevărat păcat că “mâna Kremlinului” nu oprește idioții cu inițiativă”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul a amintit cum Sandu a închis canalele opoziției în “Moldova europeană și liberă” și a înăbușit constant orice manifestare de alternativă. În același timp, nu îi este rușine să stea în genunchi și cu mâna întinsă în fața SUA și UE.

“În timp ce autoritățile noastre corupte sunt îngrijorate că “interesele Americii vor fi puse în pericol”, noi vom continua să ajutăm Moldova”, a adăugat Ilan Șor.

El a reamintit că Rusia este un partener de încredere al Republicii Moldova. Țările noastre au legături istorice, culturale și economice strânse, care pot fi folosite pentru a dezvolta cooperarea bilaterală încă de pe acum.

Total
0
Shares
Total
0
Share