Ilan Șor a promis orheienilor gaze naturale mai ieftine, dar aceștia vor încheia sezonul rece cu același tarif de 29 lei și ajutor de la Guvern

”Discuțiile cu grupul rus Gazprom, privind asigurarea raionului Orhei cu gaze naturale la prețuri preferențiale, vor începe în scurt timp. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în urma unei discuții online cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki”, transmitea Partidul Șor prin intermediul comunicatului de presă din 23.09.2022.

Deși de atunci și până acum au trecut aproape șase luni, inclusiv sezonul rece, orheienii au continuat să plătească tariful de 29 lei pentru fiecare metru cub de gaze naturale, iar în facturile lunare au găsit și ajutorul de la Guvern.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, argumenta că a fost nevoie de implicarea opoziției pentru a fi găsite soluții la problemele existente, în condițiile în care guvernarea de la Chișinău refuză orice dialog cu oficialii Federației Ruse.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki, a mai anunțat că, în scurt timp, la Orhei urma să vină o delegație de experți din Rusia, pentru a se documenta la fața locului asupra acestor chestiuni și că, într-un viitor previzibil, trebuia să fie luată o decizie.

În septembrie 2022, Ilan Șor a primit o scrisoare semnată de președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki, în care se menționează că Moscova este dispusă să livreze gaze raionului Orhei la prețuri mai mici. Răspunsul oficialului rus a venit la scurt timp după ce deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova și Petru Jardan, precum și deputatul PCRM, Constantin Starîș, au efectuat o vizită în Federația Rusă. Unul dintre cele mai importante subiecte, discutate la întâlnire, a fost identificarea soluțiilor asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale, în această iarnă, la prețuri accesibile. Cele două părți au abordat și subiectul embargoului asupra produselor agricole, instituit de partea rusă, la începutul lunii august, precum și despre soluțiile care pot duce la deblocarea interdicției.

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, își sărbătorește azi cea de-a 36-a zi de naștere. Soția lui, cântăreața Jasmin (Sara Șor), l-a felicitat dis-de-dimineață, dedicându-i o postare pe Instagram, scrie realitatea.md

Ilan Șor_ În Scurt Timp, Vor Începe Discuțiile Cu Gazprom, Privind Asigurarea Raionului Orhei Cu Gaze Natur… by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share