Ilan Șor anunță continuarea luptei împotriva “regimului dictatorial” al Maiei Sandu pe toate căile posibile

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat astăzi despre continuarea luptei împotriva regimului dictatorial al Maiei Sandu pe toate căile posibile. El a amintit că va renaște localitățile rurale cu ajutorul investițiilor de 17 miliarde de lei, în cadrul programului „Satul moldovenesc”, și va denunța la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului acțiunile dictatoriale ale guvernării de la Chișinău.

Ilan Șor este convins că investițiile în infrastructura localităților vor aduce siguranța și confortul dorit de oameni. „Vineri, am anunțat un proiect foarte important. Sunt sigur că el va schimba radical viața a sute de mii de oameni din toată țara. Este vorba de programul de investiții „Satul moldovenesc”. Acesta are un buget de 17 miliarde de lei. 20 de milioane de lei vor fi oferite anual, timp de trei ani, pentru fiecare primărie care va solicita acest sprijin financiar. Cinci milioane de lei vor fi disponibile chiar din septembrie. Prioritar, banii vor fi alocați pentru modernizarea infrastructurii drumurilor, pentru a face localitățile mai confortabile și să ofere mai multă siguranță pentru localnici”, a specificat Ilan Șor.

Liderul opoziției a menționat că una dintre prioritățile sale este continuarea dezvoltării localităților în care proiectele de infrastructură au fost lansate până acum, dar și dezvoltarea Găgăuziei. „OrheiLand continuă să funcționeze și să-și bucure vizitatorii. Săptămâna aceasta, am reușit să inițiem primul proiect din autonomia găgăuză, în satul Svetlîi. De asemenea, am lansat proiecte în alte două sate din regiune și continuăm să construim țara noastră. Am marcat ziua orașului Comrat. Mă bucur enorm pentru faptul că am reușit să le organizăm oamenilor sărbătoare și să le oferim satisfacție spirituală”, a notat Ilan Șor.

El a precizat că, de cealaltă parte, guvernarea Maiei Sandu, care se află la final de mandat, nu a adus nimic bun pentru cetățeni. „Inflația în perioada guvernării regimului Maiei Sandu a crescut de câteva ori, exporturile s-au micșorat cu 20 la sută, iar veniturile populației au scăzut până la nivelul țărilor africane. Moldova rămâne cea mai săracă țară a Europei și nu trebuie să fire așa. Țara noastră are un potențial enorm, însă pentru valorificarea lui la cârma țării trebuie să se afle oameni care pun interesele cetățenilor pe primul loc. Noi alegem Moldova!”, a subliniat Ilan Șor.

De asemenea, el a condamnat atitudinea duplicitară a conducerii Uniunii Europene față de poporul Moldovei. „Nouă întotdeauna ni s-a spus că Uniunea Europeană nu este o simplă comunitate de țări, ci un spațiu al unor valori comune, al drepturilor omului, libertății de exprimare, pluralismului de opinii și alegerilor transparente. Acestea ar fi valorile europene de bază. Cu regret, asta are loc doar la nivel teoretic sau într-un mod foarte selectiv. Maia Sandu vă povestește despre democrație și viitor luminos, însă, când vine vorba despre Partidul „ȘOR”, toate aceste valori nu au nicio importanță. Sancțiunile împotriva noastră, împotriva opoziției, reprezintă o violare elementară a tuturor acelor valori, pe care le flutură atât de mult guvernarea de la Chișinău și stăpânii ei europeni”, a explicat Ilan Șor.

El a mai spus că echipa sa va contesta sancțiunile la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului toate aceste abuzuri. „Până atunci, oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a face alegerea lor, căci acesta este principiul de bază al democrației”, a punctat Șor.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share