Ilan Șor avertizează că se va adresa Curții Constituționale: “Găgăuzia este supusă unor atacuri grave de către PAS!”

Ilan Șor, lider politic

În ultimele zile, poporul găgăuz a suferit două lovituri grave din partea autorităților. Politicianul Ilan Șor s-a arătat îngrijorat de evoluțiile nefavorabile care au loc în autonomie.

Potrivit lui Ilan Șor, unul dintre evenimentele semnificative a fost decizia Guvernului Recean, luată la sfârșitul săptămânii trecute, de a susține proiectul de lege al deputaților PAS, potrivit căruia locuitorii din UTA Găgăuzia vor fi privați de jumătate de miliard de lei în următorii cinci ani. Potrivit politicianului, o astfel de măsură este nedreaptă și încalcă interesele găgăuzilor.

Un alt eveniment asupra căruia Ilan Șor a atras atenția a fost comportamentul președintelui Adunării Populare, Dmitri Constantinov. În loc să se opună proiectului de lege PAS și să apere interesele cetățenilor găgăuzi, Constantinov, potrivit lui Ilan Șor, a intrat în luptă cu echipa politicianului și cu noul organ executiv condus de bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul.

„Astăzi, înainte de a intra într-o vacanță de două luni, deputații PAS urmează să adopte o rectificare la lege care ar putea să lase poporul găgăuz fără fonduri semnificative. Din acest motiv, deputații din partea Partidului Politic „ȘOR” au anunțat boicotarea ședinței parlamentare de astăzi și intenția de a contesta această lege la Curtea Constituțională. Aceștia sunt convinși că inițiativa PAS contravine prevederilor Legii Supreme a Republicii Moldova și intenționează să lupte pentru dreptatea poporului găgăuz”, a declarat politicianul.

Ilan Șor a subliniat că indiferent de obstacolele pe care le vor pune în calea lor reprezentanții regimului Sandu-PAS și deputații șantajați de la Comrat, echipa sa, împreună cu Evghenia Guțul, va lucra activ în interesul locuitorilor autonomiei. Ei vor demonstra întregii țări că UTA Găgăuzia este capabilă să devină în scurt timp, o regiune de vis.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share