Ilan Șor, către ministrul Victor Parlicov: ”În loc să fiți isterici, ar trebui să îmi cereți să dau gaz pentru toată țara la acest preț”

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor l-a criticat aspru pe ministrul Energiei, Victor Parlicov, după ce ultimul a făcut mai multe declarații despre livrarea gazului la prețul de doar 10 lei pentru un metru cub.

“Ascultam în timpul liber reflecțiile unui gânditor profund – domnul Parliсov. Prezint aici o scurtă sinteză. Nu există niciun contract de gaz, iar dacă există, nu este la prețul promis, iar dacă este la prețul promis, nu va fi în decembrie, iar dacă va fi în decembrie și la prețul acesta, va fi discriminare. Discriminarea, dle Parliсov, este în capul dumneavoastră”, a început Șor postarea sa de pe Facebook.

Potrivit lui Ilan Șor, acuzațiile de discriminare sunt pur și simplu absurde. El a subliniat că deja există diferiți distribuitori de gaze în Moldova cu tarife aprobate, iar populația susține inițiativele de reducere a prețurilor. Politicianul a ironizat și discuțiile despre originea gazului, afirmând că întrebările despre de unde provine sunt “apogeul prostiei”.

“Avem diferiți distribuitori în Moldova în acest moment. Și ei au diferite tarife, aprobate de ANRE. Avem deja 5.500 de persoane care au aplicat. Să vorbești despre proveniența gazului este culmea prostiei. Când cumpărați gaz din UE la prețuri umflate, al cui este gazul, idioților? Credeți că doamna von der Leyen a organizat extracția în curtea ei? Oricum, nu vă mai prostiți și nu mai deranjați oamenii. În loc să fiți isterici, ar trebui să îmi cereți să dau gaz pentru toată țara la acest preț”, a concluzionat politicianul.

„Pe de o parte ni se spune că gazul va fi cu 10 lei cu TVA, deja gata e 11 lei. Au spus că va fi pentru toţi consumatorii, acum se pornesc doar de la instituţii publice. Nu livrează la consumatorii casnici că acolo e ceva mai complicat, că trebuie ceva de testat. Pentru instituţiile publice, mai cu seamă este şi mai complicat, pentru că, o instituţie publică ca să iasă de pe piaţa reglementată trebuie să treacă prin proceduri competitive de achiziţii. Procedural ei nu reuşesc nici până la 1 ianuare”, este declarația lui Victor Parlicov, ministrul Economiei.

Trebuie menționat că Marina Tauber, deputat ales pe listele Partidului ȘOR, a declarat că inclusiv toți pensionarii din Bălți vor primi gaze la prețul de 10 lei pe metru cub. În declarația sa, ea a subliniat că, în ciuda restricțiilor privind participarea la alegeri, echipa lui Ilan Shor garantează furnizarea de gaze la prețul special. Contractele cu cei din Găgăuzia confirmă și această inițiativă.

“În ceea ce privește celelalte categorii și instituții sociale, vom purta negocieri cu noua conducere a orașului”, a adăugat Tauber.

Gazele ieftine pentru Găgăuzia au fost anterior anunțate și de către șefa Evghenia Guțul. Reprezentanții echipei lui Ilan Șor au promis că locuitorii din raionul Orhei și orașul Taraclia vor primi, de asemenea, gaze la prețul de 10 lei pe metru cub. Aceasta a fost menționată și în documentele publicate de Evghenia Guțul pe rețelele sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share