Politic

Ilan Șor către susținătorii PAS, PPDA și PLDM: „Propunerile de a închide magazinele sociale promovează genocidul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Fascismul începe anume de aici – când judeci cine este bun și cine rău, cine are drepturi și cine este o “jivină fricoasă”, cine are dreptul să protesteze și cine trebuie să stea acasă să moară de foame, cine se poate ocupa de politică și cine trebuie să stea la pușcărie. Dezbinarea societății, indiferent pe care criteriu: social, pe vârstă sau etnie, deja înseamnă fascism. Însă decizia de a pune în practică acest termen ține de ordin instituțional sau politic”, a comentat liderul Partidului Politic ”ȘOR”, primarul orașului Orhei, postările de pe social media a simpatizanților PAS, DA și PLDM, apărute în spațiul public în urma protestului de duminică, în care i-au umilit pe manifestanții din Orhei.

În particular, este vizat un articol publicat de Carolina Rusu, care a scris că simpatizanții formațiunii ”ȘOR” trebuie lipsiți de pensie și compensații pentru cel puțin o lună de zile. “Ar fi bine ca PAS cu DA să lase un mesaj pentru contra-manifestanți. Poate este cazul de luptat împotriva celor care achită impozite și servicii comunale? Dacă măcar pentru o lună pensionarii vor rămâne fără pensie și compensații, magazinele lui Șor vor falimenta și poate atunci pensionarii vor coborî cu picioarele pe pământ”, – a scris pe pagina sa de Facebook Carolina Rusu, susținătoarea partidelor de opoziție.

Ilan Șor se arată indignat de astfel de “abordare”. “Această publicație conține tot ce trebuie de știut despre monștrii sub denumirea de PAScuDA”, – a menționat politicianul, cu referire la acest articol.

Potrivit lui, anume astfel de comentarii pot fi catalogate ca fascism.

Propunerea de a priva pensionarii de pensii și indemnizații pentru “cel puțin o lună” este o propunere care promovează genocidul. Intenția de a refuza pensionarilor dreptul de a-și exprima liber opinia politică, amintește de ghetou sau chiar de lagărul de concentrare. Astfel de abordare este bine cunoscută pentru a o trata cu liniște, ceea ce denotă că anume în acest mod PAScuDa văd “viitorul nostru european” – în ghetou, lagăr de concentrare sau chiar într-un lagăr al morții”, a scris Ilan Șor.

Haideți, băieți, nu fiți timizi, adunați o echipă de mercenari pentru a împușca bătrânii care, în opinia voastră, nu “sunt de acord” cu opțiunea voastră politică. Fascismul începe acolo unde se termină umanitatea. Iar voi nu aveți nimic omenesc”, a rezumat liderul Partidului “ȘOR”.

El a mai subliniat, de asemenea, că în publicațiile susținătorilor PAS, DA și PLDM nu există rațiune, deoarece liderii acestor partide nu ajută pensionarii moldoveni, inclusiv cu achitarea impozitelor la stat.

Firmele și companiile mele achită milioane de lei impozite la buget. Dar iată Maia Sandu și Andrei Năstase, care nu sunt angajați în câmpul muncii de ani buni, nu contribuie cu nimic la bugetul de stat. Și Chiril Moțpan, apropo, pensionar, este puțin probabil să plătească impozite de la sauna amplasată în curtea casei și care se dă în arendă cu ora. Deci, Carolina, impozite nu vor fi dacă firmele lui Șor nu le va achita. Pentru ca Năstase și Sandu să achite impozite, trebuie să se angajeze în câmpul muncii la stat, ceea ce este imposibil la moment”, a scris Ilan Șor.

Duminica trecută, locuitorii din Orhei au organizat un miting de protest împotriva partidelor PAS, DA și PLDM, care intenționează să închidă magazinele sociale deschise de Ilan Șor. În timpul acestor acțiuni, manifestanții din Orhei, majoritatea dintre care pensionari, înarmați cu mături, au încercat să improvizeze alungarea reprezentanților opoziției din Orhei. Trebuie de remarcat faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au venit la Orhei, trimițând secretarul platformei DA, fostul purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Chiril Moțpan.

loading...

Comments are closed.