Ilan Șor critică legea PAS cu privire la retragerea cetățeniei: „Acum în Occident se va decide dacă ai sau nu dreptul de a fi moldovean”

 

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a calificat drept inacceptabilă adoptarea de către Parlament a unor amendamente controversate propuse de partidul de guvernământ PAS. Aceste modificări legislative ar oferi autorităților pârghii pentru retragerea cetățeniei și inițierea urmăririi penale împotriva cetățenilor moldoveni aflați pe lista sancțiunilor internaționale.

Șor a declarat că deciziile luate de PAS reprezintă o încălcare a suveranității naționale și o trădare a poporului moldovean: „Incredibil, dar adevărat: acum Occidentul va decide dacă ai sau nu dreptul de a fi moldovean. Nu există nicio îndoială în privința unanimității pasiste – ei nu și-au mai folosit mintea de mult timp.”

Politicianul a subliniat că aceste acțiuni ale guvernului sunt determinate de presiuni externe, venite de la Bruxelles și Washington. El consideră că acestea ar putea duce la pierderea identității naționale și la distrugerea tradițiilor culturale ale Moldovei.

„Așa nu merge. Nicio sancțiune internațională nu dă dreptul celor de la PAS să ne priveze de identitate și cetățenie!” a adăugat Ilan Șor.

Vă reamintim că, anterior, deputații PAS au decis să modifice legea „cu privire la aplicarea măsurilor restrictive”. Aceste modificări ar permite autorităților să retragă cetățenia și să solicite procuraturii să inițieze proceduri penale împotriva cetățenilor moldoveni care sunt supuși sancțiunilor internaționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share