Ilan Șor i-a răspuns lui Dorin Recean: “Te așteaptă personal un proces echitabil pentru trafic, spălare de bani și uzurparea puterii”

Ilan Șor a reacționat la comentariile lui Dorin Recean, care a spus că omul de afaceri este așteptat acasă cu 600 de milioane de dolari. Declarația a fost făcută de către premier după ce un jurnalist l-a întrebat când va fi reparată strada Kiev din Bălți, unde circulația camioanelor este interzisă de mai bine de doi ani.

În replică, liderul Partidului “ȘOR” i-a promis șefului guvernului că va răspunde în fața legii pentru trafic de substanțe interzise, spălare de bani și uzurparea puterii.

Ilan Șor a cerut să se țină cont de propunerea sa anterioară de a răscumpăra creditele neperformante în valoare de 5,2 miliarde de lei, care nu au fost rambursate de către debitori sistemului bancar moldovenesc, iar, ca urmare, statul a alocat bani din buget pentru a închide această gaură financiară.

“Cele 600 de milioane alocate ilegal de la buget, cere-le de la stăpâna ta. Iar mie mai bine răspunde-mi la o propunere concretă de răscumpărare a împrumuturilor în valoare de 5,2 miliarde, sumă pe care sunt gata să o aloc, să răscumpăr împrumuturile și să transfer aceste fonduri în bugetul țării. Iar despre cine pe cine așteaptă, tu, Așteptătorule nostru, îți spun următorul lucru: după eliberarea Moldovei, tu, personal, vei avea parte de o justiție corectă pentru traficul de droguri organizat în Moldova, pentru milioanele furate pe seama gazelor și pentru restul, pentru consumul de substanțe și uzurparea puterii. Ei bine, asta este pentru început. Așa că nu te relaxa și așteaptă. Aceasta e corect”, a scris Ilan Șor pe rețelele de socializare.

Anterior, Ilan Șor a cerut Băncii Naționale, Președinției și Procuraturii Republicii Moldova să încheie un acord privind transferul a 5,2 miliarde de lei în trezoreria statului. Este vorba despre datoriile creditare în cazul delapidării unui miliard de dolari din sistemul bancar al țării.

El a declarat că este gata să răscumpere drepturile și creanțele asupra acestor credite, și să recupereze banii de la cei care nu au returnat sumele împrumutate.

Politicianul a mai spus că principalul martor în cazul lui, fostul funcționar al Băncii Naționale Matei Dogotaru, care a fugit din țară, a fost interogat într-un tribunal din SUA. În timpul audierii, el a recunoscut că nu este gata să confirme mărturia sa, care a stat la baza dosarului penal împotriva lui Ilan Șor.

Este de menționat că Ilan Șor nu a prezentat probe care să demonstreze că Dorin Recean ar fi implicat în trafic de substanțe interzise, spălare de bani și uzurparea puterii de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share