Ilan Șor: Maia Sandu și PAS au uzurpat puterea în Moldova și distrug temelia lor – poporul moldovean. Ofer o cale de ieșire pentru toți cei care sunt gata să lupte – Fundația pentru Dezvoltarea Democrației “Visul meu”

Maia Sandu și complicii ei, în persoana partidului de guvernământ PAS, au uzurpat puterea în țară și distrug bazele statului, subminând însăși baza acestei puteri – poporul moldovean. Acest lucru a fost declarat de Ilan Șor, politician de opoziție, om de afaceri de succes și liderul Partidului „ȘOR”, într-o înregistrare video. El a subliniat că Maia Sandu construiește un sistem absolut totalitar, în care puterea și democrația sunt incompatibile.

„Poate că democrația pe care o construiește este cu adevărat periculoasă, dacă interzice partidele politice, persecută politicienii și activiștii, lipsește cetățenii de dreptul de a fi aleși, ne împiedică să ne apărăm opiniile, privează cetățenii de dreptul la o viață decentă? Iar Maia Sandu explică toată această nelegiuire și lipsă de drepturi printr-o necesitate/scop de ordin superior – apartenența la UE. Cu alte cuvinte, pentru a deveni membră a UE, Maia Sandu distruge orice manifestare de democrație din țară”, a declarat politicianul.

Ilan Șor a subliniat că Partidul „ȘOR” nu a fost niciodată anti-UE, ci doar împotriva politicilor Maiei Sandu care duc la sărăcirea oamenilor, împotriva majorării bugetului militar, împotriva cumătrismului în rândul angajaților autorităților centrale.

„Am pledat pentru despăgubirea populației în creșterile nerezonabile de preț la facturile de întreținere. Da – am optat pentru construirea drumurilor, renovarea școlilor, spitalelor, am fost pentru un aeroport modern și convenabil la Chișinău. Credem că problemele-cheie ar trebui rezolvate prin referendum”, a amintit Ilan Șor.

Politicianul este convins că motivul interzicerii Partidului „ȘOR” și încercarea de a împiedica reprezentanții formațiunii să candideze la alegeri este frica Maiei Sandu. Și nu doar de frica de competiție, de a pierde, de a fi cenzurată de șefii occidentali, ci de o frică mult mai profundă, animalică, că vor ieși la iveală adevăratele ei scopuri față de popor și față de întreaga Moldovă, de dragul cărora distruge economia, distruge Aeroportul Internațional din Chișinău, închide oxigenul pentru agricultori și, practic, neagă moldovenii ca națiune și Republica Moldova ca stat independent.

„Scopul ei adevărat, și mai precis, nu al ei, ea este doar un executor – să transforme pământurile Moldovei în plantații pentru noi proprietari, să transforme statul într-o colonie și să aducă oamenii la disperare, astfel încât ei să-și părăsească pământurile, iar cei care ar mai rămâne, să fie mulțumiți de orice serviciu, iar munca silnică ar fi fericirea lor, căci nu ar exista altă cale de a supraviețui. Ea nu are nevoie să dezvolte medicina și educația, nu are nevoie de autoguvernare puternică, nu are nevoie de mass-media liberă. Ea va avea nevoie doar de anumite drumuri care duc spre Occident, pentru a exporta din țară produse, care au fost cândva moldovenești”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul a amintit că a fost nevoit să părăsească țara din cauza persecutărilor ilegale din partea regimului Sandu-PAS, care l-a mințit și l-a privat de dreptul de a se apăra în instanță, precum și de a apăra în instanță interesele poporului moldovenesc.

„Și toate acestea le-au făcut ea și gruparea criminală organizată de ea, fiind siguri că voi renunța, mă voi speria și îmi voi pierde speranța în dreptate. Dar ea s-a înșelat și nu va înțelege niciodată că dragostea pentru Patria mea, pentru Moldova, este mai puternică decât încercările ei jalnice de a pune țara noastră natală la podea. Ea m-a lipsit de dreptul de a fi ales, dar ea nu-mi poate lua visul – visul într-o Moldovă puternică, prosperă și fericită”, a subliniat liderul Partidului „ȘOR”.

În acest sens, Ilan Șor a amintit că intenționează să creeze Fundația de Dezvoltare a Democrației, numită „Visul meu”, care va oferi asistență socială și economică autorităților locale în care vor câștiga partide sau candidați independenți care îi împărtășesc principiile și valorile. Fundația va sprijini presa liberă și jurnaliștii independenți care se vor angaja în investigații oneste privind crimele autorităților. Un loc important va fi acordat susținerii inițiativelor civile și controlului public asupra activităților autorităților în timpul procesului electoral. Totodată, Fundația va oferi burse educaționale tinerilor talentați, va dezvolta și promova cultura și istoria Republicii Moldova.

Ilan Șor a subliniat că acum intenționează să susțină toate partidele care vor lupta fără frică împotriva regimului Sandu-PAS și toate inițiativele publice care vizează dezvoltarea societății civile și construirea unei democrații reale în Republica Moldova.

„Eu îi voi ajuta pe toți cei care cred în Moldova noastră, în visul meu și cred în puterea poporului nostru. Datorită faptului că autoritățile blochează intenționat oricare dintre acțiunile mele ce vizează (privesc) construirea infrastructurii sociale, repararea școlilor, spitalelor și sprijinirea celor săraci, va trebui să implementez proiectele fondului prin utilizarea criptomonedei. Personalul fondului va oferi suportul de consultanță necesar tuturor celor care doresc să-și deschidă propriul cripto-portofel personal și va explica cum să-l folosească în siguranță”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor s-a adresat direct către Maia Sandu și către membrii partidului de guvernământ PAS.

„Nu sunteți primii care au pornit pe calea trădării propriului popor și a vinderii țării. Nu aveți nicio șansă să vă duceți planul până la capăt. Aveți o alegere simplă: o fugă rușinoasă sau o pedeapsă justă pentru infracțiunile comise și planificate. Mai aveți timp să vă răzgândiți și să luați decizia corectă. Speranțele voastre zadarnice că Occidentul își va asuma responsabilitatea crimelor voastre sunt naive și vor avea consecințe triste și tragice pentru voi”, a declarat politicianul, promițând că toți membrii PAS înșelați, care sunt ostatici ai politicii criminale a lui Sandu, vor primi ajutorul și sprijinul necesar.

Politicianul s-a adresat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, nu doar alegătorilor Partidului „ȘOR”.

„Toți sunt în pericol. Și cei care sunt pentru Maia Sandu și cei care sunt împotrivă. Jucând pe preferințele proeuropene, Maia Sandu comite o crimă împotriva statului. Intenția dușmanilor noștri este simplă – să-i convingă pe moldoveni că înșiși moldovenii sunt cauza tuturor necazurilor, că avem multe conflicte și pretenții unii față de alții, că nu putem construi pacea în țara noastră singuri, că moldovenii sunt un popor incapabil și dependent, că moldovenii au nevoie de spioni deștepți și pricepuți. Și nu contează cine vor fi: americani, francezi sau români… Important este ca noi înșine să fim de acord să le oferim pământurile noastre, puterea și dreptul de a ne gestiona viața și viitorul copiilor noștri. Haideți să găsim putere în noi înșine, în ciuda diferențelor politice, confesionale, situației financiare și să nu permitem acestui regim criminal să ne facă dușmani unii cu alții. Dreptatea mereu e de partea poporului. Moldova va învinge!”, a concluzionat, Ilan Șor.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share