IMAS a prezentat clasamentul politicienilor: Maia Sandu și Igor Dodon, în preferințele alegătorilor

Maia Sandu și Igor Dodon sunt pe primele locuri în preferințele cetățenilor pentru a ocupa funcția de președinte al Republicii Moldova. Cel puțin aceasta arată datele unui sondaj prezentat de IMAS, informează telegraph.md

Astfel, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, 28,5% dintre respondenți și-ar exprima votul pentru Maia Sandu, iar 23,9% pentru Igor Dodon.

La o distanță considerabilă de cei doi politicieni se află Ion Ceban, cu 8,3% din voturi, și Ion Chicu, care ar acumula 7,2%.

Următorul în top este ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, cu 3,7%. La distanța de un procent s-a clasat Marina Tauber, cu 2,7% din voturi.

Renato Usatîi ar acumula 3,8%, iar Andrei Năstase doar 1% de voturi.

În același timp, situația se schimbă radical în cazul în care, în turul doi al unor alegeri prezidențiale anticipate ar intra Maia Sandu și Igor Dodon. În acest caz, liderul socialist ar bate-o la voturi pe concurenta sa cu 45% din voturi, în timp ce pentru Sandu ar vota doar 38% dintre cetățeni.

Amintim că ultimele alegeri prezidențiale au avut loc în toamna anului 2020, atunci, în turul doi, pentru fotoliul de președinte s-au luptat Igor Dodon și Maia Sandu, ultima fiind declarată învingătoare după ce a acumulat 57,72% din voturile exprimate.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share