Alte știri

Imediat după ce ucraineanul Ceaus a fost luat cu forța din centrul Chișinăului, directorul SIS a informat-o pe Maia Sandu despre operațiunea de răpire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, cunoștea toate detaliile răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Imediat după ce ucraineanul a fost luat cu forța din centrul Chișinăului, Esaulenco a informat-o pe Maia Sandu despre operațiunea de răpire, dar a refuzat să dea această informație și Parlamentului, considerând că este ”inoportun”, informează Today.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Informația a fost oferită de vicepreședintele comisiei parlamentare de anchetă pe cazul răpirii lui Ceaus, Adrian Lebedinschi.

Găsiți-mi, vă rog, un caz, când, începând cu 2019, șeful SIS a participat la cercetarea la fața locului a unei infracțiuni grandioase. Am avut omoruri, s-a prăbușit o clădire, am avut o grămadă de situații, calamități. Domnul Esaulenco nu a fost la nici una. Nu știu de ce, peste câteva minute după răpirea lui Ceaus, dumnealui a venit la fața locului și de acolo dădea indicații cine și ce trebuie să facă. De ce așa mare interes avea față de domnul Ceaus? Imediat, peste câteva minute, el îi raportează doamnei președinte despre faptul că a fost răpit Ceaus. A raportat rezultatul? Sau ce a fost. La întrebarea noastră de ce nu a informat și Parlamentul, dumnealui a spus că a considerat că este inoportun pentru că Parlamentul nu are ce să facă cu această informație. Dar președintele Republicii Moldova are ce face?”, a spus Lebedinschi.

Potrivit deputatului, odată ce Parlamentul numește directorul SIS, Esaulenco era obligat să raporteze și Legislativului despre acest caz.

Membrii comisiei cer demisia directorului SIS, care a ascuns informații, a încercat să ducă ancheta parlamentară pe o pistă greșită și să distrugă toate probele în acest caz.

Citește și: SCANDALOS // Serviciile speciale ale altor state filează pe teritoriul țării noastre mai multe persoane

loading...

Comments are closed.