IMPORTANT // Italia a prelungit restricțiile, dar acceptă cetățenii cu pașapoarte UE. Care sunt condițiile

Veste bună pentru basarabenii-români care intenționează să meargă în Italia. Potrivit autorităților, restricțiile au fost prelungite până în septembrie 2020, dar sunt acceptați cetățenii cu pașapoarte UE și rudele celor cu permise de ședere, informează Telegraph.md

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ambasada Moldovei în Italia informează, oficial, condițiile de intrare pe teritoriul Italiei, aplicate din data de 10 august până la data de 7 septembrie 2020

Comunicatul Ambasadei:

“Roma, 8 august 2020 – Urmare a semnării de către premierul italian a decretului-lege care se referă la măsurile autorităților privind contracararea pandemiei, Ambasada Republicii Moldova la Roma informează cu privire la condițiile actualizate de intrare pe teritoriul Italiei.

Începând cu data de 10 august și până la data de 7 septembrie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Muntenegru și Serbia.

Totodată, din data aplicării noilor prevederi, va fi permisă transportatorilor de mărfuri, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate, intrarea pe teritoriul Italiei.

Celelalte categorii de persoane exceptate de la restricții de călătorie în Republica Italiană, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate mai sus, sunt:

1. cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, prin completarea unei declarații și cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;

2. membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu completarea unei declarații respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;

3. echipajelor și personalului mijloacelor de transport;

4. funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Ambasada Republicii Moldova în Italia va continua monitorizarea sistematică a condițiilor de călătorie și va informa opinia publică prin intermediul website-ului oficial: https://italia.mfa.gov.md și paginii misiunii pe Facebook.”

Menționăm că autoritățile din Moldova nu contribuie la adoptarea unor așa decizii de către statele europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share