Alte știri

IMPORTANT // Muniții gata de a exploda, împrăștiate prin țară. Ce trebuie să faci dacă găsești una

Pinterest LinkedIn Tumblr

Muniţiile sau armele fără control și supraveghere prezentă un pericol iminent pentru societate. Acestea în orice moment pot produce o nenorocire prin împuşcătură sau explozie involuntară. Din păcate, până în prezent continuă să fie depistate şi ridicate obuze şi alte tipuri de proiectile, mine, grenade şi cartuşe cu destinaţie militară din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de rând cu cele din perioada postbelică, care sunt depistate, de regulă, în procesul de prelucrare a solului.

Oamenii legii au transmis un îndemn cetățenilor despre adevăratul lor pericol și vă oferă unele recomandări în cazul depistării unor arme:

– nu o luați în mână, pentru a evita riscul producerii unei împuşcături involuntare care poate duce la o tragedie;

– asigurați locul unde a fost depistată arma, pentru a nu fi admis accesul la armă a membrilor familiei, rudelor, copiilor sau altor persoane străine;

– nu transportați arma de sine stătător la Poliţie;

– informați Poliția la 112 despre depistarea armei, munițiilor și materialelor explozive.

Pe parcursul anului 2019 au fost depistate şi ridicate 64 de obuze şi alte tipuri de proiectile, 26 de mine, 106 de grenade şi 1688 de cartuşe, iar în perioada de 4 luni ale anului 2020 – 38 de obuze şi alte tipuri de proiectile, 1 mină, 16 grenade şi 420 de cartuşe din posesie ilegală sau găsite fără stăpân.

Pentru evitarea unor eventuale incidente și în scopul asigurării securității publice facem un apel către toți cetățenii să conștientizeze necesitatea predării benevole la poliție a armelor și munițiilor deținute ilegal.

loading...

Comments are closed.