Alte știri

Important! Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță cod galben de inundații în localitățile din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru perioada 3-7 iunie Cod Galben de subinundaţii locale, transmite MOLDPRES.

În legătură cu informația Centrului meteorologic privind căderea pe întreg teritoriul țării a precipitațiilor puternice, izolat foarte puternice, hidrologii avertizează asupra unor fenomene ce prezintă pericol.

Astfel, potrivit Centrului hidrologic, în perioada menţionată se aşteaptă creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 metri. De asemenea, se prevede formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale.

În acest context, hidrologii atenţionează autorităţile publice locale, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să verifice starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, iar acolo unde este nevoie să întărească digurile.

Vremea ploioasă se va menţine şi în această săptămână, mai ales în nordul ţării unde se prevăd ploi practic în fiecare zi. Precipitaţiile însă nu vor influenţa valorile termice, iar termometrele vor indica în următoarele zile până la 30 de grade Celsius, ziua, şi 13-18 grade noaptea.

loading...

Comments are closed.