Alte știri

Importurile din Ghana au crescut de 1 108 ori în primele patru luni ale acestui an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Importurile din statul African Ghana, în care Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene propune deschiderea unei ambasade a Republicii Moldova, au crescut de 1 108 ori în primele patru luni ale acestui an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, constituind 532 de mii de dolari, față de 480 de dolari în anul 2017, informează Radio Chișinău.

Potrivit datelor furnizate de către Biroul Național de Statistică pentru Radio Chișinău, Republica Moldova a importat din Ghana în primele patru luni aproximativ 180 de tone de pastă de cacao în valoare de aproximativ 532 de mii de dolari.

La exporturi, cea mai mare creștere, în primele patru luni, a fost înregistrată în Portugalia – de 107 ori (4,85 milioane de dolari). Potrivit datelor BNS, creșterea se datorează exporturlui unei cantități de ulei de semințe de floarea soarelui, în valoare de 4,6 milioane de dolari.

În primele patru luni, exporturile de mărfuri au crescut cu aproape 29%, totalizând 878 de milioane de dolari. Importurile s-au majorat cu 27% și au ajuns la 1,77 miliarde de dolari.

loading...

Comments are closed.