Externe

Impulsionarea schimburilor comerciale moldo-americane discutate la Washington

Pinterest LinkedIn Tumblr

Identificarea proiectelor investiționale și a oportunităţilor de impulsionare a schimburilor comerciale moldo-americane au constituit subiectul discuţiilor ambasadorului Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, cu prim-vicepreședintele Consiliului de Afaceri pentru Înțelegere Internațională (Business Council for International Understanding  – BCIU), Jeffrey Donald.

Ambasadorul Cristina Balan a încurajat companiile americane, în special cele din domeniul tehnologiilor informaționale, energetic, servicii, industrii și finanțe să pătrundă pe piaţa Republicii Moldova, care oferă condiţii preferenţiale investitorilor străini. În context, Cristina Balan a propus organizarea unor reuniuni la nivel înalt, vizite reciproce ale antreprenorilor, desfăşurarea forurilor economice, evenimentelor B2B, cu participarea oficialilor și a companiilor americane și moldovenești. „Suntem cointeresaţi în atragerea investiţiilor din SUA, în special în domeniul tehnologiilor informaționale, a dezvoltării surselor diversificate și alternative de energie pentru Republica Moldova, domeniul transporturilor, industriei ușoare și agriculturii – aceste sectoare oferind oportunități  sporite pentru mediul de afaceri din SUA” , a subliniat diplomatul moldovean.

Un subiect aparte în cadrul discuţiei a constituit promovarea informațiilor despre Republica Moldova pentru mediul de afaceri din SUA, fiind exprimată disponibilitatea părții americane de a facilita organizarea unor acțiuni de promovare a produselor din Republica Moldova, atât cele din spațiul virtual, cât și cele reale. „Suntem disponibili să facilităm organizarea acţiunilor de promovare a informației privind eforturile Guvernului, climatul investițional și cadrul normativ din Republica Moldova, din perspectiva avantajelor pentru oamenii de afaceri și interesul potențialilor investitori americani”, a menţionat Jeffrey Donald. De asemenea, a fost convenită organizarea unei întrevederi între oamenii de afaceri americani și delegația oficială a Republicii Moldova la următoarea reuniune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la New York.

BCIU a fost înființată ca o inițiativă a Casei Albe de către președintele Dwight D. Eisenhower. Dea lungul anilor, BCIU a construit relații puternice cu multe guverne străine, agenții si corporații. Organizația utilizează cu pricepere cunoștințele sale globale și are o rețea vastă de contacte de afaceri pentru a facilita dialogul și inițiativele care extind comerțul internațional și încurajează dezvoltarea economică la nivel mondial.

loading...

Comments are closed.